Rusia vrea extinderea acordului cu OPEC

Rusia vrea extinderea acordului cu OPEC
scris 29 mai 2019

Rusia va lua în considerare o posibilă extindere a acordului său privind reducerea producției de țiței încheiat cu Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alte state din afara cartelului, a declarat miercuri pentru Reuters vicepremierul rus Anton Siluanov.

"Există multe probleme economice și strategice legate de acest acord. Le vom examina cu atenție", a afirmat Siluanov, în marja unei conferințe care se desfășoară în Kazahstan, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul - eșec în litigiul cu Enel de la Paris. Pretențiile sale - infirmate de Curtea Internațională de Arbitraj. Miză ridicată

De la 1 ianuarie, pentru a sprijini creșterea prețurilor, OPEC și alți producători de țiței (alianța OPEC+) au decis să reducă producția cu 1,2 milioane bpd, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019. La reuniunea de la Viena, din 25-26 iunie, ar urma să se decidă dacă pactul va fi extins.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
opec
petrol
rusia