Compania Națională a Uraniului estimează în acest an un profit net de 21,13 milioane lei

Compania Națională a Uraniului estimează în acest an un profit net de 21,13 milioane lei
scris 28 mai 2019

Compania Națională a Uraniului, singurul producător de uraniu din România, estimează pentru acest an un profit net de 21,13 milioane lei și venituri totale de 121,84 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli publicat în dezbatere de acționarul majoritar, Ministerul Energiei.

Compania și-a planificat totodată cheltuieli totale în sumă de 97,32 milioane lei, scrie News.ro

CONFIRMARE CEO-ul CEZ admite că vrea să iasă din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE CEO-ul CEZ admite că vrea să iasă din România

"Pentru anul 2019, profitul estimat crește față de cel realizat în anul 2018 cu 417,14%, nivelul veniturilor fiind corelat cu cel al cheltuielilor", se arată în document.

Cheltuielile cu investițiile au fost planificate la 2,14 milioane lei.

Societatea are 774 salariați.

CNU estimează pentru sfârșitul anului plăți restante de 7,5 milioane lei.

Bugetul a fost construit având în vedere nivelul realizărilor pentru anul 2018, dar și nivelul estimat al contractelor ce urmează a fi încheiate pentru anul 2019, arată nota de fundamentare.

CNU este unicul producător de pulbere sinterizabilă de dioxid de uraniu (UO2) de pe teritoriul Uniunii Europene, care asigură materia primă pentru fabricarea combustibilului nuclear de tip CANDU necesar funcționării Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă.

Nuclearelectrica este unicul beneficiar al produselor obținute de CNU.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania națională a uraniului
ministerul energiei