Samsung triplează capitalul producătorului siderurgic pe care îl deține la Târgoviște, singurul producator de table si benzi de oțel inoxidabil laminate la rece din România și Europa de Est

Samsung triplează capitalul producătorului siderurgic pe care îl deține la Târgoviște, singurul producator de table si benzi de oțel inoxidabil laminate la rece din România și Europa de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

Gigantul sud-coreean Samsung, care controlează și producătorul român de oțeluri speciale și laminate Oțelinox Târgoviște printr-o subsidiară din Germania, a decis triplarea capitalului social al companiei românești, la care sud-corenii sunt acționari majoritari din 1997.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, s-a decis majorarea capitalului Oțelinox cu 156,48 milioane lei, de la 78,17 milioane lei la 234,65 milioane lei, potrivit unui document oficial al companiei, analizat de Profit.ro.

eMAG livrează de azi, vineri 16 septembrie 2022, de la ora 08:00 AM, precomenzile la iPhone 14, la easybox CITEȘTE ȘI eMAG livrează de azi, vineri 16 septembrie 2022, de la ora 08:00 AM, precomenzile la iPhone 14, la easybox

Samsung C&T Deutschland GmbH deține 99,71% din acțiunile Oțelinox.

Plata acțiunilor subscrise la majorarea de capital se va face în proporție de 30% la data subscrierii, restul vărsămintelor urmând a fi efectuate în termen de un an.

Nicușor Dan: În doi-trei ani, problema căldurii nu o să mai fie reală în București CITEȘTE ȘI Nicușor Dan: În doi-trei ani, problema căldurii nu o să mai fie reală în București

Oțelinox SA a terminat anul trecut cu pierderi de peste 3,5 milioane lei, la venituri totale de 238,4 milioane lei, și cu un număr mediu de mai mult de 600 de salariați.

Compania, care a început să lucreze în 1979 cu tehnologie japoneză, este singurul producator de table si benzi de oțel inoxidabil laminate la rece din România și Europa de Est.

Samsung a devenit acționar majoritar în 1997, iar ulterior și-a crescut progresiv deținerea. Societatea a fost listată la Bursa de Valori București până în 2006.

viewscnt
Afla mai multe despre
otelinox
samsung
majorare de capital