Saudi Aramco își menține poziția de cea mai profitabilă companie din lume

Saudi Aramco își menține poziția de cea mai profitabilă companie din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

Saudi Aramco, principalul producător de petrol, și-a menținut poziția de cea mai profitabilă companie din lume, chiar dacă a raportat luni un declin de 12% al profitului net în primul semestru din acest an, la 46,9 miliarde de dolari, din cauza prețului mai scăzut al țițeiului, transmite Reuters.

Comparativ, Apple Inc, cea mai profitabilă companie listată din lume, a înregistrat în primul semestru al anului său financiar un profit net de 31,5 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Spitalul Monza a recrutat-o pe Carmen Orban, managerul Spitalului Fundeni, în poziția de director general. Ea anunța la Profit Health Forum: Pentru prima dată simt că am obosit! CITEȘTE ȘI Spitalul Monza a recrutat-o pe Carmen Orban, managerul Spitalului Fundeni, în poziția de director general. Ea anunța la Profit Health Forum: Pentru prima dată simt că am obosit!

Luni, Aramco a informat că veniturile sale totale generate, inclusiv alte venituri legate de vânzări, au scăzut la 163,88 miliarde de dolari în primele șase luni din acest an, de la 167,68 miliarde de dolari în perioada similară din 2018, din cauza prețului mai scăzut al țițeiului și a reducerii producției.

Tot luni, Aramco a anunțat preluarea unei participații de 20% în divizia energetică a companiei indiene Reliance Industries Ltd, una din cele mai mari investiții străine în statul asiatic.

Rivalele Aramco, gigantul american Exxon Mobil Corp și grupul anglo-olandez Royal Dutch Shell au înregistrat în primul semestru din acest an câștiguri de 5,5 miliarde de dolari și, respectiv, 8,8 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
saudi aramco
petrol