Secretarul general al Ministerului Energiei, numit în CA-ul Rompetrol Rafinare

Secretarul general al Ministerului Energiei, numit în CA-ul Rompetrol Rafinare
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 27 iul 2023

Secretarul general al Ministerului Energiei, Constantin Saragea, și Tamila Mikulich, director Grup Administrativ în cadrul KMG International, au fost desemnați membri provizorii ai Consiliului de Administrație al Rompetrol Rafinare, la care KMG International este principal acționar, direct și indirect, cu o participație de 54,6%, iar statul român deține 44,6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cei doi își vor prelua mandatele începând cu 1 august 2023, Numirile au fost făcute “pe cele două poziții rămase vacante în urma alegerii, începând cu 1 mai 2023, de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 27 aprilie 2023 a doi candidați pe cele 4 locuri vacante la data anterior menționată”.

Mandatee celor doi sunt valabile până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acționarilor.

Constantin Saragea a ocupat mai multe poziții de control al calității sau project management, iar din 2005 a condus mai multe birouri din cadrul ministerelor de Finanțe, Fonduri Europene, Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene, cu atribuții inclusiv în acțiuni de coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

După ce a fost secretar general al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în prezent Saragea este secretar general al Ministerului Energiei.

DOCUMENT Oferta dezvoltatorilor imobiliari turci de la Synergy pentru CET Galați, aprobată de principiu CITEȘTE ȘI DOCUMENT Oferta dezvoltatorilor imobiliari turci de la Synergy pentru CET Galați, aprobată de principiu

Tamila Mikulich este Director Grup Administrativ în cadrul KMG International din martie 2023.

Înainte de a se alătura Grupului KMG International, Tamila Mikulich a acumulat peste 17 ani de experiență în domenii precum îmbunătățirea productivității afacerii, analiza afacerilor, managementul resurselor umane și managementul mărcii în diferite companii, printre care KazakhstanTemirZholy, Ernst & Young, KazMunayGas, Samruk Kazyna - National Fund of Kazakhstan.

Rompetrol Rafinare a obținut în primul trimestru al acestui an un profit net de de 14,5 milioane de dolari, în pofida scăderii cotațiilor de pe piața internațională a țițeiului și produselor rafinate. Explicația - în ciuda funcționării, timp de aproximativ 10 zile, la capacitate redusă a rafinăriei Petromidia pentru lucrări de mentenanță, la începutul lunii februarie, cantitatea de țiței prelucrat a crescut cu o treime, o parte din produsele procesate luând calea exportului, care s-a majorat cu 45%.

Rompetrol Rafinare Constanța – companie care are acționari principal pe KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%) – este listată la Bursa de Valori București unde la ultimul preț de piață de 0,083 lei/acțiune are o capitalizare de piață de 2,2 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare constanta
bvb
bursa
petrol
export
rafinare