Șeful afaceriștilor din Găgăuzia a renunțat la compania sa petrolieră din România

Șeful afaceriștilor din Găgăuzia a renunțat la compania sa petrolieră din România

Exploatarea Făurești a Lotus Petrol

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 12 aug 2019

Serghei Milcan, patronul și conducătorul companiei ICS Industrial Invest din regiunea găgăuză a Republicii Moldova, totodată președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din Găgăuzia, a renunțat la compania de producție de țiței și gaze pe care o controla în România, una dintre cele mai mici din industrie, cedându-și întreaga participație partenerului său de afaceri, basarabean ce deține și cetățenie română.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prin ICS Industrial Invest, Milcan deținea până nu demult 99,5% din capitalul companiei Lotus Petrol, înființată în 2001, care exploatează perimetrul de țiței și gaze Făurești din județul Vâlcea.

Peste Prut, Milcan mai deține compania de comerț, distribuție și logistică de carburanți Vitoil Trading.

Experții au descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp: mesajele pot fi manipulate. Cum poate fi evitat CITEȘTE ȘI Experții au descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp: mesajele pot fi manipulate. Cum poate fi evitat

Recent, ICS Industrial Invest și-a cedat întreaga participație la Lotus Petrol unuia dintre ceilalți doi asociați ai firmei, Vladislav Boghii, care a mai fost acționar majoritar al firmei. Valoarea nominală a participației cedate este de peste 11 milioane lei. La Lotus Petrol este asociată și soția lui Boghii, Liliana Boghii.

Lotus Petrol este una dintre cele mai mici companii petroliere din România, terminând anul trecut cu profit net de 4,8 milioane lei, la venituri de 7,3 milioane lei și datorii de 8 milioane lei, însă cu o cifră de afaceri de doar circa 916.000 lei. Ca fapt divers, în primele 6 luni ale anului trecut, Lotus Petrol a plătit redevențe de doar 226 lei pe gazele extrase de la Făurești. În 2018, firma a avut un număr mediu de 23 de angajați.

În România, Vladislav Boghii mai este asociat la o companie, H.V. Petrol SRL, intrată în faliment în primăvara acestui an. Singurul creditor al acesteia este o firmă înregistrată în Panama, Kent European Corp, cu o creanță de circa 934.000 lei. În Republica Moldova, Boghii deține și conduce firma Arnăut Petrol, care operează o rafinărie la Comrat în Găgăuzia.

viewscnt
Afla mai multe despre
lotus petrol
rafinarie petrol republica moldova
oameni de afaceri gagauzia
serghei milcan
vladislav boghii
productie gaze naturale
producator gaze naturale
redevente gaze naturale