Turcia extinde explorările controversate de gaze în largul Ciprului

Turcia extinde explorările controversate de gaze în largul Ciprului
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2019

O a doua navă turcă a început explorări de gaze naturale în largul Peninsulei Karpas din Cipru, a confirmat miercuri ministrul turc al energiei Fatih Donmez, citat de agenția DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această acțiune are loc în ciuda sancțiunilor UE impuse Turciei luna trecută pentru forajele maritime, care nu au fost aprobate de Cipru și sunt considerate de blocul celor 28 de țări ca ilegale. Ankara insistă că activitățile sale sunt legitime în virtutea dreptului internațional, scrie Agerpres.

Terorism fiscal: Poliția daneză crede că explozia de la sediul ANAF-ului din Copenhaga a fost rezultatul unui act deliberat CITEȘTE ȘI Terorism fiscal: Poliția daneză crede că explozia de la sediul ANAF-ului din Copenhaga a fost rezultatul unui act deliberat

Nava Yavuz a atins deja o adâncime de 710 metri, a declarat Donmez reporterilor în orașul Famagusta din nordul Ciprului. Nu este clar deocamdată când au început exact forajele. Turcia a trimis nava în zonă în iunie, cu planuri de foraje pentru o perioadă de trei luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
gaze naturale