Șeful Siemens Gamesa: Energia eoliană riscă să devină prea ieftină, punând în pericol capacitatea producătorilor de a continua investițiile

Șeful Siemens Gamesa: Energia eoliană riscă să devină prea ieftină, punând în pericol capacitatea producătorilor de a continua investițiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2021

Șeful Siemens Gamesa, Andreas Nauen, a avertizat că o cursă de un deceniu pentru reducerea costurilor de producere a energiei eoliene nu poate continua, deoarece ar reduce capacitatea financiară a producătorilor de turbine de a continua să investească în noi tehnologii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Un boom al investițiilor în energia verde pentru a încetini schimbările climatice a contribuit la scăderea costului energiei eoliene la un nivel în care aceasta poate concura cu combustibilii fosili precum cărbunele și gazele naturale, scrie News.ro.

Veniturile eMAG au depășit 1 miliard de dolari în primul semestru. Creșterea a încetinit însă puternic CITEȘTE ȘI Veniturile eMAG au depășit 1 miliard de dolari în primul semestru. Creșterea a încetinit însă puternic

"Ceea ce am realizat în mod clar este că energia eoliană este acum mai ieftină decât orice altceva. Dar cred că nu ar trebui să o facem prea ieftină", ​​a declarat directorul executiv Andreas Nauen.

În Europa, energia eoliană și solară sunt în prezent semnificativ mai ieftine decât cărbunele, gazul natural și energia nucleară, potrivit cercetărilor Bernstein.

Cererea de turbine eoliene este la un nivel record, determinată de tranziția ecologică, dar prețurile mai scăzute și concurența sporită au redus marjele.

”Probabil că am mers prea departe”, a spus Nauen.

Capacitatea industriei de a continua să investească în noi tehnologii și fabrici va fi redusă dacă eforturile de reducere a costurilor energiei eoliene continuă în același ritm, a adăugat el.

Marjele de exploatare ale producătorilor de turbine eoliene sunt, de asemenea, constrânse de costurile în creștere, ca urmare a crizei legată de ofertă și a prețurilor ridicate ale materiilor prime, cum ar fi oțelul.

Atât Siemens Gamesa, cât și principalul său rival Vestas au declarat că au reușit să transfere o parte din costurile mai mari către clienți, ceea ce probabil se va reflecta în prețuri mai mari la licitații și acorduri de cumpărare a energiei în timp.

La începutul acestei luni, Vestas și-a redus previziunile pentru 2021 pentru a doua oară în acest an, iar acum se așteaptă la o marjă de profit operațional de 4% față de 5-7% anterior, foarte departe de ținta pe termen lung, a unei marje de 10%.

Siemens Gamesa a amânat, de asemenea, termenul la care se așteaptă să-și atingă ținta unei marje pe termen lung de 8-10% până în 2024 sau 2025, de la 2023.

Guvernele din întreaga lume elimină treptat subvențiile generoase acordate proiectelor eoliene, optează pentru licitații contractuale mai competitive și favorizează dezvoltatorii de proiecte care depun cele mai mici oferte.

”Trebuie să schimbăm sistemele de licitație în viitor”, a spus Nauen. El a sugerat că ar trebui luate în considerare criterii precum crearea locală de locuri de muncă în loc să se concentreze doar pe preț.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens gamesa
energie eoliana