Sindicaliștii din OMV Petrom anunță noi proteste

Sindicaliștii din OMV Petrom anunță noi proteste
scris 29 dec 2021

Angajați ai companiei OMV Petrom anunță noi acțiuni de protest, pentru miercuri, pentru a-și exprima nemulțumirea față de modul în care decurg negocierile pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Sindicaliștii, care au protestat și săptămâna trecută, se declară "dezamăgiți de diferențele dintre declarațiile din presă ale reprezentanților companiei și nivelul real al ofertei făcute în cadrul negocierilor noului contract colectiv de muncă".

Sute de salariații OMV Petrom vor picheta din nou, miercuri, între orele 10 și 12, sediul central Petrom City din București și sediile regionale ale companiei din Crișana-Banat (Suplacu de Barcău), Oltenia (Craiova), Muntenia Vest (Pitești), Muntenia (Ploiești), Moldova (Buzău) și Rafinăria Petrobrazi, anunță Sindicatul Național Petrom, într-un comunicat. Protestele de miercuri au loc la o săptămână după manifestații similare care au avut loc la sediile companiei, scrie News.ro.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

"Salariații OMV Petrom sunt dezamăgiți de diferențele dintre declarațiile din presă ale reprezentanților companiei și nivelul real al ofertei făcute în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de muncă, care este mult sub evoluția prețurilor și a inflației”, se arată în comunicatul sindicatului.

Actualul contract colectiv de muncă expiră la 31 decembrie.

"Revendicările au în vedere respectul față de munca și dedicarea arătate, care au dus la dublarea profitului companiei în primele 9 luni, conform rapoartelor publice. Protestatarii cer protejarea puterii de cumpărare, pentru un trai decent, plata orelor suplimentare, asigurarea ajutorului deductibil, conform legii, de până la 400 de lei pentru susținerea cheltuielilor lunare cu utilitățile pentru cei care muncesc de acasă, precum și protejarea drepturilor actuale”, mai transmit sindicaliștii.

Aceștia precizează că acțiunile de protest vor continua până la soluționarea solicitărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
proteste