Statele Unite cer Arabiei Saudite ”să se ridice la înălțimea situației” și să oprească războiul prețurilor petrolului cu Rusia

Statele Unite cer Arabiei Saudite ”să se ridice la înălțimea situației” și să oprească războiul prețurilor petrolului cu Rusia
scris joi, 10:00

Statele Unite au solicitat miercuri Arabiei Saudite, lidera de facto a OPEC, să pună capăt războiului prețurilor petrolului cu Rusia, relatează CNBC.

Într-un comunicat publicat miercuri de Departamentul de Stat al SUA, un purtător de cuvânt a confirmat că secretarul Mike Pompeo a vorbit marți cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman, scrie News.ro.

"Secretarul Pompeo și prințul moștenitor s-au concentrat pe nevoia de a menține stabilitatea pe piețele globale de energie pe fondul reacției mondiale", se arată în comunicat.

Noul plan de reorganizare modificat al Elcen a fost aprobat de Adunarea creditorilor. Recuperarea creanței totale pe care RADET o datorează Elcen se va realiza pe cale judiciară CITEȘTE ȘI Noul plan de reorganizare modificat al Elcen a fost aprobat de Adunarea creditorilor. Recuperarea creanței totale pe care RADET o datorează Elcen se va realiza pe cale judiciară

"Secretarul a subliniat că, în calitate de lider al G20 și de lider energetic important, Arabia Saudită are o oportunitate reală de a se ridica la înălțimea aceastei situații și de a liniști piețele globale de energie și cele financiare, într-o perioadă în care lumea se confruntă cu incertitudini economice grave", a adăugat acesta.

Pompeo și bin Salman și-au exprimat „profunda îngrijorare” legată de pandemia coronavirusului și au subliniat necesitatea ca toate țările să lucreze împreună pentru a ține sub control epidemia, potrivit declarației.

Prețul petrolului Brent a fost tranzacționat mercuri la 26,46 dolari pe baril, în scădere cu 2,5%, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate (WTI) s-a situat la 23,47 dolari, în declin cu 2,2%.

Prețurile petrolului au scăzut la mai puțin de jmătate de la un maxim atins în ianuarie, analiștii avertizând că acestea ar putea continua declinul în următoarele săptămâni, din cauza epidemiei de coronavirus care continuă să exercite presiuni majore asupra cotațiilor.

La începutul lunii martie, reprezentanții OPEC și aliațiilor din afara organizației, reuniți în cadrul OPEC + - nu au reușit să cadă de acord asupra extinderii acordului de limitare a livrărilor, care va expira pe 31 martie.

În urma acestui eșec, Arabia Saudită și Rusia au anunțat că vor crește producția de petrol.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
aravbia saudita
rusia