Statul român nu vrea Tinmar. Tranzacția cu CE Oltenia pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice și a centralei de la Turceni - respinsă

Statul român nu vrea Tinmar. Tranzacția cu CE Oltenia pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice și a centralei de la Turceni - respinsă
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2022

Tranzacția dintre CE Oltenia și Tinmar, firmă care a fost supusă în ultimul timp unor controale ale instituțiilor statului român, în urma căreia urma să fie înființată o companie mixtă pentru construirea a patru parcuri fotovoltaice și a centralei electrice pe gaze naturale de la Turceni, a fost respinsă de principalul acționar al CE Oltenia, statul român, care deține o participație de 77,15%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectele figurau pe lista celor acceptate în vederea asigurării unei finanțări europene și erau prevăzute în Planul de Restructurare a CE Oltenia.

“Documentele tranzacției rezultate în urma negocierilor dintre C.E. Oltenia și Tinmar Energy, derulate de la începutul anului, au fost înaintate Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia și Adunării Generale a Acționarilor, conform compețentelor prevăzute de Actul constitutiv al societății. Documentele nu au fost avizate de Consiliul de Supraveghere, iar Adunarea Generală a Acționarilor CE Oltenia a adoptat o hotărâre conform căreia nu s-au aprobat documentele tranzacției și, inclusiv, nu s-a aprobat constituirea de societăți pe acțiuni având acționari CE Oltenia și Tinmar Energy, pentru realizarea celor patru parcuri fotovoltaice și a centralei electrice pe gaze naturale de la Turceni”, se precizează într-un document al companiei.

VIDEO Profit E-commerce - După 2 ani de excepție pentru comerțul online și curierat, jucătoriii primesc un răgaz. Potențial uriaș, birocrația învinge însă întotdeauna: Te enervează. De ce am investit? Ne întrebăm și noi! CITEȘTE ȘI VIDEO Profit E-commerce - După 2 ani de excepție pentru comerțul online și curierat, jucătoriii primesc un răgaz. Potențial uriaș, birocrația învinge însă întotdeauna: Te enervează. De ce am investit? Ne întrebăm și noi!

În cadrul procesului desfășurat pentru selectarea investitorilor în vederea implementării celor opt parcuri fotovoltaice și a celor două centrale pe gaze naturale (CCGT) prevăzute în Planul de Restructurare a CE Oltenia, Tinmar Energy SA fusese desemnat investitor selectat pentru patru parcuri fotovoltaice de putere instalată maximă totală de 280 MW și pentru CCGT Turceni, grup pe gaze naturale de 475 MW.

Cele 4 parcuri solare ar fi urmat să fie puse în funcțiune în 2024, iar centrala de la Turceni în 2026.

Tinmar, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică din România, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, urma să dețină o participație de 55% în noua companie, în timp ce CE Oltenia avea 45%.

Principalii acționari ai CE Oltenia sunt Ministerul Energiei (77%) și Fondul Proprietatea (21,5 %).

viewscnt
Afla mai multe despre
ce oltenia
tinmar
parcuri
voltaice
centrală electrică
turceni