Stocurile de petrol din SUA au crescut neașteptat. Cotațiile sunt în declin

Stocurile de petrol din SUA au crescut neașteptat. Cotațiile sunt în declin
scris 8 nov 2017

Cotațiile petrolului scad miercuri, pentru a doua ședință la rând, după o creștere neașteptată a stocurilor de petrol din SUA, ceea ce realimentează temerile că Statele Unite vor submina eforturile Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a reduce producția și a susține revenirea prețurilor.

Petrolul Brent este în declin cu 0,9%, la 63,1 dolari pe baril, iar West Texas Intermediate scade cu peste 1%, tranzacționându-se la 56,6 dolari pe baril.

Potrivit datelor publicate astăzi de Agenția Internațională pentru Energie (AIE), stocurile de petrol din Statele Unite au crescut săptămâna trecută cu 2,2 milioane de barili. Potrivit unui sondaj S&P Global Platts, în piață era anticipată o scădere a stocurilor, cu 2,7 milioane de barili.

Vântul i-a forțat pe producătorii germani să plătească clienții pentru a le consuma energia. În România, luni noapte, un MWh costa doar 9,2 lei CITEȘTE ȘI Vântul i-a forțat pe producătorii germani să plătească clienții pentru a le consuma energia. În România, luni noapte, un MWh costa doar 9,2 lei

Cotația barilului de petrol Brent a a stins luni cel mai ridicat nivel din iulie 2015, după ce prințul moștenitor Mohammad bin Salman din Arabia Saudită a luat măsuri pentru a-și consolida puterea prin înființarea unui comitet anticorupție, care a decis arestarea unor înalți oficiali și oameni de afaceri.

Statele membre OPEC se vor reuni la finele lunii noiembrie, la această reuniune fiind așteptată o prelungire a acordului actual de diminuare a producției, , posibil chiar până la finele anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
eia
brent
opec
cotatii