Reducerea cotei energiei nucleare la 50% până în 2025, un ”totem” ”intangibil”, spune ministrul francez însărcinat cu Transformarea Ecologică Nicolas Hulot care anunță un termen la orizontul lui 2030-2035

Reducerea cotei energiei nucleare la 50% până în 2025, un ”totem” ”intangibil”, spune ministrul francez însărcinat cu Transformarea Ecologică Nicolas Hulot care anunță un termen la orizontul lui 2030-2035
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2017

Ministrul francez însărcinat cu Transformarea Ecologică Nicolas Hulot a catalogat miercuri drept ”totem” obiectivul reducerii cotei nucleare în producția de electricitate la 50% până în 2025 și a spus că ”mulți știau că nu este tangibil”, elatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Toți interlocutorii pe care-i am, în serviciile mele, la Ademe, la RTE, specialiști în energie știau” că acest lucru nu va fi posibil ”fără o brutalitate excesivă”, a declarat Hulot pentru BFMTV și RMC, scrie News.ro.

”Ne-am fixat un totem, dar nu ne-am pus în situația de a ajunge la el”, a adăugat el, apreciind că reducerea de la 75 la 50% a părții de electricitate de origine nucleară - înscrisă în legea din 2015 cu privire la tranziția energetică - era ”imposibilă, mai puțin (...) dacă nu cumva ne negăm toate angajamentele climatice”.

Euro este vândut cu 4,7 lei la băncile comerciale. Moneda națională, la cel mai slab nivel din ultimii 5 ani CITEȘTE ȘI Euro este vândut cu 4,7 lei la băncile comerciale. Moneda națională, la cel mai slab nivel din ultimii 5 ani

”Va trebui să închidem reactoare, obiectivul de 50% va fi menținut, el va fi realizat, probabil decalat în timp”, a declarat ministrul, apreciind că ”foarte probabil va trebui să amânăm (termenul-milită) în 2030 (...), cel mai târziu în 2035”.

”Eu am un an să examinez toate aceste scenarii”, a anunțat ministrul, care ”va coopera cu toți actorii, sindicatele, aleșii, ONG-urile”.

”Într-un an, vom vedea foarte clar numărul de reactoare pe care le vom închide”, care ”va fi probabil între 17 și 25”, a continuat Hulot.

Centrala alsaciană de la Fessenheim ”va fi închisă în mandatul de cinci ani” al președintelui Emmanuel Macron și ”vom profita de acest lucru pentru a face din ea un caz de școală”, a spus el.

De asemenea, ”trebuie să închidem centralele pe cărbune în 2022”, a subliniat Hulot, dând asigurări că Guvernul ”va menține” acest obiectiv.

Guvernul va ”lucra” la ”termenul-limită 2030 sau 2035” pentru a reduce cota nucleară în producția de energie de electricitate la 50%, a anunțat marți seara Nicolas Hulot la Public Sénat.

”Vom menține, evident, acest obiectiv de 50% (...), îl vom repoziționa pur și simplu în timp”, a adăugat ministrul.

”Cred că termenul-limită 2030-2035 este un termen la care se va lucra”, adăuga el, în contextul în care această scădere a cotei energiei nucleare era prevăzută inițial până în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicolas hulot