STUDIU Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa soluțiilor de eficientizare a consumului

STUDIU Cererea de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa soluțiilor de eficientizare a consumului
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

În prezent, consumul de energie la nivel global crește mult mai rapid decât populația, iar cererea globală de energie aproape se va dubla în următorii 20 de ani, în lipsa unor proiecte de eficientizare a consumului, potrivit unui studiu PwC, transmis luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare parte din creșterea cererii de energie provine din India și China, scrie News.ro.

”Sectorul energiei se află în centrul unor transformări masive. Cererea globală crește accelerat, urmând ca până în 2040 să fie patru ori mai mare decât era în urmă cu 30 de ani. Presiunea generată de creșterea cererii și preocuparea privind schimbările climatice vor avea impact asupra tuturor segmentelor industriei energiei, utilităților și resurselor”, spune David Trow, partener și liderul echipei de servicii pentru sectorul de energie.

CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE GALERIE FOTO Lituanienii care l-au cooptat pe cel mai bogat om din statul baltic au deschis primul hotel situat într-un aeroport din România

În prezent, consumul de energie la nivel global crește mult mai rapid decât populația. Astfel, dacă în urmă cu cinci decenii, la o populație de 3,7 miliarde de oameni consumul de energie era de 5 miliarde tone echivalent petrol, până în 2020, se va cvadrupla, ajungând la 19 miliarde tone echivalent petrol. În acest răstimp, populația s-a dublat. Până în 2040, vor fi 9 miliarde de oameni pe planetă, iar consumul va fi de peste șase ori mai ridicat (32 miliarde tone) decât în urmă cu 50 de ani, potrivit studiului.

”Implementarea unor soluții pentru creșterea eficienței energetice ar putea aduce economii semnificative astfel încât cererea să avanseze cu doar 25%, în următorii 20 de ani, în loc să se dubleze. Din fericire, datorită tehnologiilor bazate pe inteligență artificială, analiza datelor, posibilitatea de stocare a surplusului de energie, resursele regenerabile etc, companiile au mai multe instrumente și oportunități ca niciodată să realizeze cu succes schimbările necesare”, arată Andreea Mitiriță, partener PwC România.

Principalele concluzii ale raportului arată că regenerabilele sunt sursa de energie cu cea mai rapidă creștere.

De asemenea, utilizarea gazelor naturale va crește mult mai rapid decât cea a petrolului sau a cărbunelui.

Creșterea populației și a cererii pentru energie pun presiune pe descoperirea de noi zăcăminte de resurse și, implicit, pe bugetele de investiții ale producătorilor, arată studiul PwC.

CONFIRMARE Regina Maria semnează o nouă tranzacție: un business de peste 15 milioane lei, cel mai mare jucător privat din Baia Mare CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Regina Maria semnează o nouă tranzacție: un business de peste 15 milioane lei, cel mai mare jucător privat din Baia Mare

Acționarii companiilor de energie, utilități și resurse insistă tot mai mult ca energia și produsele pe care le furnizează să fie mai curate, cu amprentă de carbon redusă.

O altă concluzie este că noile tehnologii și resursele de energie regenerabilă susțin planurile companiilor pentru eficientizarea consumului.

Avansul tehnologiilor pentru producția de energie regenerabilă și posibilitatea de stocare permit persoanelor și comunităților locale să producă, utilizeze și să vândă propria energie.

Firmele din rețeaua PwC sunt prezente în 158 de țări și oferă servicii în domeniul auditului, consultanței fiscale și consultanței pentru afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
consum
pwc