SUA au majorat cu 522% taxele de import pentru producătorii chinezi de oțel, acuzându-i că vând sub preț

SUA au majorat cu 522% taxele de import pentru producătorii chinezi de oțel, acuzându-i că vând sub preț
scris 18 mai 2016

Departamentul Comerțului din SUA a majorat cu 522% taxele de import pentru producătorii chinezi de oțel, după ce i-a acuzat că-și vând produsele sub prețul pieței, transmite BBC.

Taxele sunt aplicate platbandelor de oțel laminate la rece provenite din China, folosite în industria auto, în construcții și pentru fabricarea containerelor de transport pe mare.

Nivelul record al producției de oțel din China, înregistrat în ultimele luni, a sporit criticile la adresa autorităților de la Beijing, acuzate că distorsionează piețele globale vânzând oțel la prețuri de dumping.

În martie, Comisia Europeană a decis să impună taxe antidumping provizorii pentru platbande de oțel laminate la rece provenite din China și Rusia. Taxele provizorii variază între 13,8% și 16% pentru companiile chineze și între 19,8% și 26,2% pentru companiile rusești.

Producătorii de oțel din SUA susțin că autoritățile de la Beijing subvenționează ilegal exporturile de oțel.

Căderea prețului la oțel a tăiat puternic din profitul ArcelorMittal CITEȘTE ȘI Căderea prețului la oțel a tăiat puternic din profitul ArcelorMittal

China va menține politica sa de reduceri de taxe pentru exporturile de oțel, ca parte a eforturilor de a sprijini redresarea acestui sector, se arată într-un anunț postat miercuri pe site-ul Ministerului de Finanțe de la Beijing.

Analiștii consideră că aceste reduceri de taxe ajută producătorii de oțel din China care se confruntă cu dificultăți și evită concedierile masive, care ar provoca tulburări sociale.

Producătorii de oțel din SUA susțin că în ultimul an au fost concediați aproximativ 12.000 de angajați din cauza concurenței neloiale din China.

Exporturile chineze de platbande de oțel laminate la rece în SUA sunt evaluate la aproximativ 272,3 milioane de de dolari în 2015.

Piața chineză se confruntă cu o supraofertă de oțel, în condițiile în care încetinirea celei mai mari economii asiatice a afectat cererea internă de oțel, astfel că acesta este vândut pe piețele mondiale la prețuri de dumping. Potrivit experților, China, responsabilă pentru jumătate din producția mondială de oțel, se confruntă în prezent cu o supraproducție de 340 milioane de tone, adică dublu față de cantitatea de oțel produsă anual în Uniunea Europeană.

Sursa:Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
otel
china
taxe