Toate parcările mari din Franța vor fi acoperite cu panouri solare

Toate parcările mari din Franța vor fi acoperite cu panouri solare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Franța a aprobat recent, prin Senat, o nouă lege care va cere ca toate parcările cu locuri pentru cel puțin 80 de vehicule să fie acoperite cu panouri solare, informează One Green Planet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit sursei citate, legea include atât parcările existente, cât și pe cele noi de această dimensiune, scrie Adevarul.

Profit News TV organizează, pe 22 noiembrie, Maratonul Fiscalității, cu reprezentanți ai autorităților, ai companiilor de consultanță si audit financiar si ai firmelor de consultanță juridică CITEȘTE ȘI Profit News TV organizează, pe 22 noiembrie, Maratonul Fiscalității, cu reprezentanți ai autorităților, ai companiilor de consultanță si audit financiar si ai firmelor de consultanță juridică

Noua legislație face parte din planul președintelui Emmanuel Macron de a investi în surse regenerabile și de a multiplica cu 10 cantitatea de energie solară produsă în țară. De asemenea, țara își propune să dubleze puterea de la parcuri eoliene.

Acum, parcările mai mici, care au între 80 și 400 de locuri, vor avea la dispoziție cinci ani, începând cu 1 iulie 2023, pentru a respecta noua lege. Parcările cu peste 400 de locuri vor trebui să aibă cel puțin jumătate din suprafața lotului realizată în termen de trei ani din luna iulie a anului viitor.

Planul vizează parcări mari, iar speciașiștii susțin că panourile ar putea alimenta milioane de case. Public Sénat a precizat că există excepții pentru parcările care sunt utilizate pentru camioanele care transportă mărfuri grele sau zone de parcare din zone istorice sau protejate. De asemenea, vor exista penalități pentru loturile care nu se conformează.

Întreaga lume dezvoltă noi moduri de a utiliza panourile solare și de a se îndepărta de combustibilii fosili.

Studenții de arhitectură din Barcelona tocmai au construit o seră alimentată cu energie solară, care utilizează cu 50% mai puțină energie decât produce.

Virginia transformă minele de cărbune abandonate în ferme solare, iar un start-up ajută la modernizarea clădirilor vechi din Brooklyn pentru a utiliza energie curată.

Cel mai recent raport climatic de la IPCC conține un avertisment final pentru guvernele din întreaga lume cu privire la încălzirea globală, iar specialiștii consideră că ,,este grozav să vedem țări care iau inițiativa și lucrează pentru un viitor regenerabil”.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcări
energie
franta