Toshiba va reevalua în scădere activele diviziei nucleare cu 6,3 miliarde dolari

Toshiba va reevalua în scădere activele diviziei nucleare cu 6,3 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2017

Toshiba va reevalua în scădere activele diviziei nucleare cu 6,3 miliarde de euro, din cauza costurilor peste așteptări ale proiectelor aflate în derulare în Statele Unite, și a amânat publicarea rezultatelor financiare trimestriale, care ar fi trebuit să aibă loc marți, transmite Wall Street Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania japoneză anticipează și o pierdere operațională de 544,7 miliarde de yeni (4,8 miliarde dolari) în perioada aprilie-decembrie, din cauza costurilor excepționale provocate de reevaluarea negativă a activelor, scrie News.ro.

Toshiba ar fi trebuit să publice marți rezultatele financiare aferente primelor nouă luni ale anului fiscal, dar a amânat acest lucru pentru a efectua verificări interne pentru o posibilă influență nepotrivită a conducerii asupra datelor contabile legate de divizia nucleară din Statele Unite, Westinghouse Electric.

Pentru anul fiscal care se va încheia pe 31 martie, compania estimează o pierdere netă de 390 de miliarde de yeni (3,44 miliarde dolari)  comparativ cu 460 de miliarde de yeni în anul precedent, când a fost marcată de un scandal legat de nereguli contabile.

MedLife a avut afaceri cu 28,6% mai mari anul trecut, dar a trecut pe pierderi CITEȘTE ȘI MedLife a avut afaceri cu 28,6% mai mari anul trecut, dar a trecut pe pierderi

Rezultatele trebuie să fie aprobate de firma de audit și au fost publicate orientativ, a precizat compania.

Toshiba a mai anunțat că președintele Shigenori Shiga va demisiona.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
divizia nucleara