Tranzacție: Donatorul manuscriselor lui Cioran vrea să cedeze un proiect de parc eolian de la malul mării

Tranzacție: Donatorul manuscriselor lui Cioran vrea să cedeze un proiect de parc eolian de la malul mării
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 16 nov 2020

Furnizorul și traderul de energie electrică KDF Energy, controlat și administrat de omul de afaceri George Brăiloiu și aflat în insolvență din 2017, este în proces de cedare a participației sale de 87% din capitalul firmei Wind Power SRL din Mangalia, care are în proiect construirea unui parc eolian în comuna Limanu din județul Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Valoarea convenită a tranzacției aflată în pregătire, dar încă nefinalizată, se ridică la 1,1 milioane euro, potrivit mai multor documente oficiale. Odată cu participația de 87% la firmă, ofertanții ar urma să preia, în aceiași bani, și creanțele KFD Energy asupra Wind Power SRL, în sumă neprecizată.

Ofertanții, care ar urma să preia fiecare câte jumătate din participația de 87% la Wind Farm SRL și din creanțele menționate, sunt firma Sym Fotovoltaic Energy SRL din Târgoviște și compania Tapbury Management Ltd din Irlanda, dezvoltator și operator de centrale eoliene.

TeraPlast a primit acordul de ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi CITEȘTE ȘI TeraPlast a primit acordul de ajutor de stat pentru un proiect de investiții de 7,9 milioane euro în producția de țevi

În tabelul preliminar de creanțe al KDF Energy figurează peste 70 de creditori, cu pretenții totale cifrate la peste 16 milioane euro. Cel mai mare dintre aceștia este chiar patronul George Brăiloiu, înscris în tabel cu creanțe de peste 22,7 milioane lei. Alți creditori importanți sunt Banca Transilvania – 16,6 milioane lei, Hidroelectrica – 10,6 milioane lei, Fiscul – aproape 5 milioane lei, OMV Petrom – 4,3 milioane lei și Credit Europe Bank – 1,8 milioane lei. Compania intenționează să-și continue activitatea și să se redreseze financiar printr-un plan de reorganizare.

KDF Energy a fost înființată în 2002, inițial doar pentru operațiuni de tranzacționare de certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Compania are operațiuni și în Bulgaria și Grecia. Ulterior, din 2010, și-a extins activitatea, intrând pe piața tradingului și furnizării de energie electrică. În 2016, anul de dinaintea intrării în insolvență, KDF Energy ajunsese la un rulaj anual de peste 420 milioane lei.

Compania mai are în patrimoniu echipamente tehnologice situate în Horezu (o centrală electrică pe biomasă construită cu fonduri UE), Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin, aparate și instalații de măsură, control și reglare situate la punctele de lucru din Drobeta Turnu Severin și București, construcții în București, Târgu Jiu, Valea Sohodului, Drobeta Turnu Severin și Neptun, precum și terenuri în Ciorogârla, Valea Sohodului, București și Neptun. KDF Energy deține și trei ambarcațiuni de lux, localizate în Italia.

George Brăiloiu (50 de ani) este un om de afaceri discret, el ieșind în evidență public doar în urmă cu 9 ani, când a cumpărat cu peste jumătate de milion de euro, la o licitație desfășurată la Paris, manuscrisele eseistului și filosofului Emil Cioran, pe care le-a donat ulterior Bibliotecii Academiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
kdf energy insolventa
george brailoiu manuscrise cioran
parc eolian limanu