Tranzacție: Fondul spaniol de investiții GED Capital vinde TEB Energy Business din București

Tranzacție: Fondul spaniol de investiții GED Capital vinde TEB Energy Business din București
scris 1 nov 2019

Fondul spaniol de investiții GED Capital a vândut compania TEB Energy Business din București, furnizor de servicii de eficiență energetică, un business anul trecut de peste 31 milioane lei, către grupul britanic Clarke Energy.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Grupul britanic a preluat inclusiv filiala TEB,  Genelco Power Systems, din Grecia, Atena. Grupul britanic este controlat de americanii de la Kohler Company, cu sediul în Wisconsin, de care a fost achiziționat la rândul său, în 2017.

Clarke Energy preia astfel cei 38 de angajați ai companiei (30 din România și 8 din Grecia) și o flotă de motoare pe gaz instalate în aceste țări cu o producție de peste 200 MW în domeniu. 

Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră CITEȘTE ȘI Grupul Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră

Clarke Energy, pe piață din 1989, are peste 1.200 de angajați și motoare pe gaz Jenbacher cu o producție de peste 6,9 GW, instalate la nivel global, în 25 de țări.

Anul trecut, TEB a avut afaceri de 31,2 milioane lei și a continuat să rămână pe pierdere, cu un minus de 293.084 lei.

Conform termene.ro, compania este controlată încă de GED Capital (58,5%), omul de afaceri libanez Eid Michel (16,8%) și alți trei asociați români.

În 2011, TEB a devenit Distribuitor și Reprezentant de Service Autorizat pentru motoarele pe gaz INNIO Jenbacher și pe teritoriul Greciei, punând bazele companiei afiliate Genelco Power Systems Ltd.

Anul 2013 a marcat începutul investițiilor TEB în surse regenerabile, respectiv în proiecte de biogaz. Primul proiect de acest fel a fost centrala de cogenerare din comuna  Moara – sat Vornicenii Mici, județul Suceava, cu o putere electrică instalată de 2.974 MW. Punerea în funcțiune a acesteia a fost în martie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
clarke energy
teb
genelco