Tranzacție - Frații Pavăl (Dedeman) cumpără 5% din Simtel, înainte de listarea pe bursă

Tranzacție -  Frații Pavăl (Dedeman) cumpără 5% din Simtel, înainte de listarea pe bursă

Fondatorii Simtel

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 iun 2021

Frații Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au preluat 5% din Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie care a închis recent un plasamentul privat, atrăgând 13,715 milioane lei de la investitorii Bursei de Valori București, și pregătește listarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost derulată prin intermediul Pavăl Holding, vehiculul investițional prin care proprietarii Dedeman își realizează plasmentele de portofoliu la Bursa de Valori București.

Acțiunile Simtel vor fi listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București în următoarele săptămâni. 

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Simtel a lucrat anterior și cu Dedeman, instalând panouri fotovoltaice în circa 30 de magazine.

După încheierea plasamentului privat pentru acțiunile SMTL, Pavăl Holding SRL a achiziționat un total de 352.750 acțiuni deja existente în Simtel Team de la cei trei fondatori - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău, la un preț egal cu cel din plasamentul privat. Capitalizarea anticipată a companiei înainte de debutul pe piața AeRO este de 92 de milioane de lei.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În urma transferului a 5% din capitalul social către Paval Holding, cei trei fondatori ai Simtel - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău dețin împreună un pachet de 78% din acțiunile companiei, în timp ce 2% este deținut de angajații Simtel. Restul de 15% din companie este deținut de 154 de investitori individuali și profesioniști care au participat la plasamentul privat pentru acțiunile Simtel.

„Capitalul atras de la Bursa de Valori București va contribui la trecerea Simtel la nivelul următor. Astăzi, ne aflăm într-un moment unic în dezvoltarea companiei noastre, deoarece contextul este favorabil pentru toate cele trei linii de activitate - energie regenerabilă, telecomunicații și automatizări industriale. Suntem încântați de oportunitățile pe care ni le oferă piața de capital și cu siguranță vom folosi activ finanțarea alternativă în următorii ani, pentru a ne menține și a ne dezvolta poziția de lider în România, precum și pentru a livra și mai multe proiecte în străinătate”, a declarat anterior Iulian Nedea, CEO și cofondator Simtel Team.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Simtel Team a fost înființată în anul 2010 de către trei absolvenți ai Facultății de Electronică și Telecomunicații – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicații, și automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în România, cât și în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie și mentenanță pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a rețelelor de comunicații mobile pentru operatorii de telecomunicații, și automatizarea proceselor industriale prin linii de producție automatizate, acționări electrice și roboți industriali.

În cadrul plasamentului privat, care a început pe 27 mai 2021, un total de 1.055.000 de acțiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la prețul de 13 lei pe acțiune. 154 de investitori individuali și profesioniști au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei. Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maxim 25.000 de acțiuni. În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.

În urma plasamentului privat, structura anunțată a acționariatului a fost: Iulian Nedea, cofondator și CEO 28,2% acțiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator și COO 27,4% din acțiuni, Radu Vilău, cofondator și CTO 27,4%, angajații Simtel 2% din acțiuni, investitorii BVB  15% din acțiuni. Astfel, odată ce acțiunile SMTL vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiții în divizia de energie regenerabilă a companiei, în special pentru finanțarea proiectelor bazate pe modelul de afaceri IAC - Inginerie, Achiziții și Construcții (EN: EPC - Engineering, Procurement & Construction), precum și pentru dezvoltarea subdiviziei de distribuție B2B de componente și materiale necesare în construcția de proiecte de energie fotovoltaică.

Compania estimează că 30% din capital va fi utilizat pentru tranzacții de tip M&A care să completeze gama de servicii oferite de către Simtel Team, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiții în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare și operare a stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei și un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicații și 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. Rata de creștere anuală compusă (CAGR) a cifrei de afaceri pe perioada ultimilor trei ani a Simtel Team a fost de 73%, determinată, în principal, de cererea tot mai mare de servicii de inginerie în sectorul energiei regenerabile. Simtel este lider în România în construcția centralelor electrice fotovoltaice. Compania a construit peste 17 MWp din totalul de 40MWp realizat în perioada 2019-2020, în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
simtel team
plasament privat