Ucraina și-a reluat exporturile substanțiale de electricitate în țările vecine, profitând de vremea caldă. România este pe listă

Ucraina și-a reluat exporturile substanțiale de electricitate în țările vecine, profitând de vremea caldă. România este pe listă

Foto dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Ucraina și-a reluat exporturile substanțiale de electricitate în țările vecine, profitând de vremea caldă care a redus consumul intern, a anunțat Ministerul Energiei, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Țara începuse să exporte curent electric în ajunul invaziei ruse din 2022, dar s-a oprit din cauza atacurilor rusești numeroase asupra rețelei de producție și distribuție și capturarea celei mai mari centrale nucleare, cea de la Zaporijjia, arată G4Media.

Dependența Austriei de gazul rusesc a ajuns la 98%. Ministru: „Cu facturile noastre la energie finanțăm indirect războiul atroce din Ucraina” CITEȘTE ȘI Dependența Austriei de gazul rusesc a ajuns la 98%. Ministru: „Cu facturile noastre la energie finanțăm indirect războiul atroce din Ucraina”

„Pentru astăzi se prognozează importuri de electricitate de 776 MWh. S-a planificat și exportul a până la 1.923 MWh în Polonia, România, Slovacia și Moldova”, afirmă un comunicat al ministerului.

Ministrul ucrainean al energiei, German Galușcenko, declarase luna trecută pentru Reuters că Ucraina și-ar putea relua cel mai devreme exporturile substanțiale de energie în primăvară, datorită reducerii consumului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
romania
electricitate