ULTIMA ORĂ OMV Petrom a semnat un acord și aduce gaze din Turcia

ULTIMA ORĂ OMV Petrom a semnat un acord și aduce gaze din Turcia

Foto dreamstime.com

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 27 sep 2023

OMV Petrom, cea mai importantă companie de petrol și gaze din România, a semnat un acord cu compania turcă Botas pentru exportul zilnic, de către partea turcă, de până la 4 milioane de metri cubi de gaze naturale către România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Acordul de trimitere de gaze naturale prin conductă în România este valabil începând de la 1 octombrie și până la 31 martie 2025.

ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat

Înțelegerea este cea mai recentă dintr-un număr de acorduri de export de gaze prin conducte între Turcia și țările vecine. Botas a mai încheiat acorduri pentru a trimite gaze către Grecia, Bulgaria și Ungaria, în lunile precedente.

În termen de trei ani, Botas speră să se claseze printre primele 10 companii exportatoare din Turcia, urmărind noi acorduri de export prin negocieri cu alte țări și companii.

Luna trecută a fost anunțat că OMV Petrom este una dintre cele 7 companii europene și singura din România cu care Energocom, compania de stat însărcinată de Guvernul de la Chișinău să achiziționeze gaze de pe piața liberă, a semnat contracte de import gaze. Anunțul a fost făcut de compania din Republica Moldova și confirmă informațiile publicate de Profit.ro.

Profit.ro a anunțat că, începând cu luna iulie, exporturile de gaze către Republica Moldova au explodat, de la o medie de 5 GWh la 2 zile la peste 17 GWh/zi și că, potrivit unor surse din piață, OMV Petrom este compania care furnizează gaze Chișinăului. Pe 30 iulie, volumul de gaze exportat din România în Republica Moldova a atins un nivel record, de aproape 20 GWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoductul iasi-ungheni-chisinau
romania republica moldova gaze naturale
petrom
omv
romgaz
depogaz
depomureș