ULTIMA ORĂ Plafonarea prețului la curent pentru populație de la 1 aprilie

ULTIMA ORĂ Plafonarea prețului la curent pentru populație de la 1 aprilie
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 24 feb 2022

Guvernul a decis măsurile de ținere sub control a prețurilor la energie electrică și gaze naturale care vor fi aplicate de la 1 aprilie, după ce expiră actuala schemă de plafonare a prețurilor și compensare a facturilor, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Noile măsuri vor fi aplicate timp de un an de zile, vor garanta predictibilitatea și stabilitatea de care cetățenii și mediul de afaceri au nevoie", a spus premierul.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Astfel, la electricitate, pentru clienții casnici, se va introduce tarif social de 0,68 lei/kWh cu TVA inclusă, pentru gospodăriile cu un consum lunar până în 100 kWh.

"Sunt peste 4 milioane de gospodării care se încadrează la acest tip de consum", a precizat Ciucă.

Șeful DNA: Persoane cu funcții importante în stat profită de pandemie și încearcă să se îmbogățească pe seama suferinței cetățenilor! CITEȘTE ȘI Șeful DNA: Persoane cu funcții importante în stat profită de pandemie și încearcă să se îmbogățească pe seama suferinței cetățenilor!

Alte 4 milioane de gospodării care au un consum lunar între 100 și 300 kWh vor avea un tarif de 0,8 lei/kWh cu TVA inclusă.

Impactul acestui pachet de sprijin este estimat la 3,62 miliarde lei, a adăugat premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
plafonare preturi energie gaze
compensare facturi energie gaze
decontare plafonare compensare furnizori energie gaze