Germania - Măsuri de 13 miliarde de euro pentru a ajuta populația să facă față prețurilor mari ale energiei

Germania - Măsuri de 13 miliarde de euro pentru a ajuta populația să facă față prețurilor mari ale energiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 feb 2022

Partidele de coaliție din Germania au convenit asupra unui pachet de măsuri de aproximativ 13 miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile să facă față creșterii prețurilor energiei, care includ eliminarea unei suprataxe percepute pe facturile de electricitate pentru a sprijini energia verde, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile energiei din Germania au crescut în ultimul an, iar temerile cu privire la o escaladare a crizei dintre Ucraina și furnizorul de gaze Rusia urmează să le împingă și mai sus, scrie News.ro.

Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri CITEȘTE ȘI Multicom, distribuitorul de materiale de construcții și bricolaj, a ajuns în 2021 la 19 milioane de euro cifră de afaceri

Partidele de guvernământ ale Germaniei, social-democrații (SPD), ecologistii Verzii și partidul pro-business Democrații Liberi (FDP), au declarat că măsurile au fost concepute pentru a ajuta gospodăriile care au cea mai mare nevoie.

”Cu toții vedem cum creșterea prețurilor îi lovește foarte tare pe mulți oameni, în special situația din străinătate cu Rusia care alimentează acest lucru”, a spus co-liderul Verzilor Ricarda Lang.

Părțile au convenit să elimine suprataxa pentru energie regenerabilă în iulie, cu aproximativ șase luni mai devreme decât era planificat.

În urma acestei măsuri este de așteptat ca o gospodărie medie să economisească aproximativ 150 de euro pe an.

Ministrul de Finanțe Christian Lindner a spus că această măsură valorează în total 6,6 miliarde de euro.

Alte măsuri, inclusiv creșterea alocației pentru impozitul pe venit, creșterea unei alocații pentru navetiști și acordarea mai multor ajutoare pentru copiii din familiile mai sărace, ar avea ca rezultat o reducere totală de aproximativ 7 miliarde de euro, a spus Lindner.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Datele din această săptămână au arătat că prețurile de producție germane au crescut în ianuarie cu cel mai rapid ritm de când au început înregistrările moderne, urcând cu 25% pe măsură ce costurile energiei au crescut.

Costurile energiei au crescut în ianuarie cu 66,7% de la an la an, a anunțat Biroul de Statistică.

Lindner a spus că nu va fi nevoie de un buget suplimentar, iar social-democratul Saskia Esken a afirmat că este optimistă că pachetul de măsuri va fi adoptat de camera superioară a Parlamentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
energie