Un vicepreședinte al OMV devine membru interimar în consiliul de supraveghere al OMV Petrom

Un vicepreședinte al OMV devine membru interimar în consiliul de supraveghere al OMV Petrom
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2016

Un vicepreședinte al grupului austriac OMV, Daniel Turnheim, a fost numit membru interimar în consiliul de supraveghere al OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din țară, în urma renunțării lui Christoph Trentini la mandatul de membru, arată un comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În conformitate cu prevederile art. 1537, aliniatul (1) din Legea societăților nr. 31/1990 și ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, Daniel Turnheim a fost numit membru interimar al consiliului de supraveghere, începând cu data de 1 ianuarie 2017, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor”, arată comunicatul OMV Petrom.

Daniel Turnheim lucrează la OMV din 2002, ocupând diferite funcții de conducere. În perioada ianuarie 2011 - decembrie 2012, a fost membru al directoratului OMV Petrom și director financiar.

În perioada ianuarie 2013 - iunie 2016, Turnheim a ocupat funcția de vicepreședinte senior pentru corporate finance în cadrul OMV, iar din iulie 2016 este vicepreședinte senior pentru corporate finance & controlling.

Estimare oficială: rușii vor asigura în ianuarie 2017 un sfert din consumul de gaze al României CITEȘTE ȘI Estimare oficială: rușii vor asigura în ianuarie 2017 un sfert din consumul de gaze al României

OMV Petrom a realizat în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 877,7 milioane lei (195 milioane euro), în scădere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii vânzărilor cu 14%, la 11,65 miliarde lei (2,6 miliarde euro).

Compania OMV Petrom este controlată de grupul austriac OMV, care deține 51% din acțiuni. Ministerul Energiei are o participație de 20,6%.

Compania este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 14,7 miliarde lei (3,2 miliarde euro).

 

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
omv petrom
daniel turnheim