Euro depășește 4,54 lei, nivel maxim al ultimilor aproape trei ani. Dolarul atinge un nou record istoric

Euro depășește 4,54 lei, nivel maxim al ultimilor aproape trei ani. Dolarul atinge un nou record istoric
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2016

Banca Națională a României (BNR) a anunțat miercuri un curs de referință de 4,5409 lei/euro, în creștere cu 0,1% față de nivelul din ședința precedentă și nivel maxim din 10 ianuarie 2014, pe o tendință regională care s-a adăugat îngrijorărilor investitorilor legate de o eventuală instabilitate politică în România. Dolarul a urcat din nou peste pragul de 4,35 lei și a atins un nou nivel maxim istoric.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vineri, BNR a afișat un curs de 4,5363 lei/euro.

Leul a fost afectat miercuri de tendința regională, în condițiile în care zlotul și forintul au pierdut, de asemenea, teren în fața euro, scrie News.ro.

Însă investitorii sunt îngrijorați de posibilitatea unei instabilități politice pronunțate în România, după ce președintele a respins propunerea de premier a coaliției PSD-ALDE și a cerut o altă nominalizare, iar liderii coaliției au amenințat cu demararea procedurilor de suspendare a președintelului.

Îngrijorările afectează și împrumuturile statului.

La ultima licitație de titluri de stat, de joi, Ministerul Finanțelor a respins toate ofertele băncilor la licitația de certificate de trezorerie scadente în 20 decembrie 2017, în condițiile în care oferta băncilor a fost foarte slabă, iar dobânzile solicitate au fost considerate prea mari.

În plus, Indicatorul Robor la 3 luni, în funcție de care se calculează dobânzile la cele mai multe credite în lei, a urcat marți, în prima ședință interbancară de după Crăciun, până la 0,90% pe an, nivel maxim din 25 ianuarie, de la 0,85% în ședința precedentă.

BNR propune radierea a aproape jumătate din firmele din România, dacă nu-și măresc capitalul CITEȘTE ȘI BNR propune radierea a aproape jumătate din firmele din România, dacă nu-și măresc capitalul

Dolarul american, cotat indirect în piața românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,3397 lei până la 4,3504 lei, nou nivel maxim istoric.

Dolarul SUA este moneda de referință pe plan internațional pentru materii prime, inclusiv pe

viewscnt
Afla mai multe despre
curs leu euro
curs dolar
bnr