Undă verde: Hidroelectrica preia a unui parc eolian dobrogean deținut de 6 municipalități germane

Undă verde: Hidroelectrica preia a unui parc eolian dobrogean deținut de 6 municipalități germane
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2021

Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, preia Crucea Wind Farm SA și Steag Energie România SRL, care dețin și operează parcul eolian Crucea Nord din Dobrogea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltat de Steag și comandat în 2014, parcul eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne și mai bine întreținute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

Breșă de securitate IT indicată pentru cel mai mare portal local de imobiliare. Peste 200.000 de fișiere ale Imobiliare.ro, cu datele personale și proprietățile clienților, ar fi fost expuse. Compania urmează să transmită precizări CITEȘTE ȘI Breșă de securitate IT indicată pentru cel mai mare portal local de imobiliare. Peste 200.000 de fișiere ale Imobiliare.ro, cu datele personale și proprietățile clienților, ar fi fost expuse. Compania urmează să transmită precizări

La finalul anului trecut, Crucea Wind Farm SA avea capitaluri totale negative, de circa 334,9 milioane lei, datorii de 854,7 milioane lei, capital social subscris de 119,23 milioane lei și active totale de 534,7 milioane lei. Pe 2019, firma a raportat un profit net de 138,52 milioane lei, la venituri totale de numai 108,5 milioane lei, după pierderi cumulate de peste 591 milioane lei în perioada 2009-2018. Steag Energie România SRL, a doua filială vizată pentru achiziție de Hidroelectrica, prestează servicii de operare tehnică și comercială pentru parcul eolian, terminând anul 2019 cu profit net de 1,72 milioane lei, la o cifră de afaceri de peste 6 milioane lei.

Parcul eolian Crucea Nord, cu putere instalată de 108 MW, este situat în apropierea comunelor Crucea, Vulturu și Pantelimon din județul Constanța, fiind pus în funcțiune la finalul lui 2014. El a fost inițiat de către Monsson Group și vândut în stare de proiect germanilor de la Steag GmbH, în 2012. Investiția, de circa 200 milioane euro, a fost finanțată și printr-un credit sindicalizat de 76 milioane euro contractat de la BERD și Erste Bank.

Steag GmbH deține capacități de producție de energie de circa 7.200 MW, preponderent în Germania, și are peste 6.000 de salariați. Compania este controlată de un consorțiu format din 6 companii de utilități deținute de municipalități din regiunea Rin-Ruhr a Germaniei, respectiv Dortmund, Duisburg, Bochum, Essen, Oberhausen și Dinslaken, și a avut încasări de peste 2 miliarde euro anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica parcul eolian crucea nord
hidroelectrica steag gmbh
hidroelectrica achizitie parc eolian
hidroelectrica activele cez
hidroelectrica investitii