Compania TPAO din Turcia caută parteneri pentru un proiect de gaze naturale în Marea Neagră

Compania TPAO din Turcia caută parteneri pentru un proiect de gaze naturale în Marea Neagră
scris 8 feb 2021

Compania națională de petrol și gaze din Turcia analizează posibilitatea de a încheia parteneriate și intenționează să strângă finanțare în acest an, pentru a putea efectua lucrări la cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

În luna august a anului trecut, Turcia a anunțat că a descoperit un zăcământ în Marea Neagră care ar conține 405 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Locul unde au fost descoperite gazele naturale este amplasat la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, la intersecția dintre frontierele maritime ale Bulgariei și României cu apele teritoriale ale Turciei și aproape de blocul Neptun din România, cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră din ultimele decenii, scrie Agerpres.

Viktor Orban vrea să aducă sectorul telecomunicațiilor sub controlul companiilor ungare CITEȘTE ȘI Viktor Orban vrea să aducă sectorul telecomunicațiilor sub controlul companiilor ungare

Potrivit surselor citate de Bloomberg, grupul Turkish Petroleum Corp., sau TPAO, a avut contacte preliminare cu mai multe companii petroliere internaționale, inclusiv unele dintre marile nume din industrie, pentru a extrage gaze de la zăcământul offshore din Marea Neagră. Există însă posibilitatea ca negocierile să nu se încheie cu un parteneriat, iar compania turcă să meargă mai departe de una singură, au precizat sursele.

Investițiile de capital necesare pentru extracția gazelor și livrarea lor la țărm sunt estimate la aproximativ 3,2 miliarde de dolari, a dezvăluit una dintre surse. În bugetul pe 2021, Guvernul de la Ankara a alocat firmei TPAO suma de 13,4 miliarde lire (1,9 miliarde dolari). Deocamdată nu este clar cât din această sumă va fi alocată pentru proiectul de gaze din Marea Neagră.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
tpao