Uraganul Laura este cel mai mare pericol pentru industria petrolieră americană din ultimii 15 ani, de la uraganul Katrina

Uraganul Laura este cel mai mare pericol pentru industria petrolieră americană din ultimii 15 ani, de la uraganul Katrina
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2020

Industria energiei din Statele Unite a început marți pregătirile pentru a se proteja de uraganul Laura, reducând producția într-un ritm nemaiîntâlnit în ultimii 15 ani, de la uraganul Katrina, și oprind activitățile de rafinare la unitățile de pe coastele Texasului și Louisianei, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intensitatea furtunii va crește și va deveni un uragan major, urmând să lovească joi coasta cu vânturi de 185 de kilometri pe oră, potrivit Centrului Național pentru Uragane, scrie News.ro.

ANALIZĂ România are cea mai mare pondere a angajaților din producția de automobile, în economie, dar și cel mai mic număr de mașini noi cumpărate, din UE CITEȘTE ȘI ANALIZĂ România are cea mai mare pondere a angajaților din producția de automobile, în economie, dar și cel mai mic număr de mașini noi cumpărate, din UE

Intensificarea furtunii va ridica nivelul oceanului cu 3 metri pe coasta Texasului și ar putea deveni un uragan de categoria a 4-a, a declarat Chris Kerr, meteorolog la DTN, furnizor de date pentru agricultură, energie și vreme.

Luni, furtuna a dus la oprirea producției a 1,5 milioane de barili pe zi de țiței, la oprirea a 82% din producția offshore din Golful Mexic, aproape de nivelul de 90% atins în urmă cu 15% din cauza uraganului Katrina.

Rafinăriile au oprit procesarea a cel puțin 1,8 milioane de barili de petrol pe zi, 10% din capacitatea totală a Statelor Unite, potrivit datelor Reuters.

Prețurile benzinei au crescut marți, din cauza reducerii producției, avansul față de ziua de vineri fiind de 10,3%.

Furtuna va lovi o zonă care asigură peste 45% din capacitatea totală de rafinare a petrolului din Statele Unite și 17% din producția de petrol, potrivit Administrației pentru Informații în Domeniul Energiei.

Cheniere Energy, cel mai mare exportator american de gaze naturale lichefiate (GNL), a evacuat angajații și a suspendat operațiunile la terminarul său de export de GNL Sabine Pass, de la granița dintre Texas și Louisiana.

Motiva Enterprises, Total și Valero Energy au început să reducă activitatea la rafinăriile lor din Port Arthur, Texas, potrivit unor persoane apropiate situației. Cele trei companii procesează cumulat peste 900.000 de barili de petrol pe zi.

Total și Motiva au confirmat închiderea rafinăriilor, iar Valero a refuzat să comenteze.

Exxon Mobil a început să oprească producția la rafinăria sa mare din Beaumont, Texas, și a redus activitatea la rafinăria Baytown, Texas, înainte de o posibilă închidere, au declarat persoane apropiate situației.

Un purtător de cuvânt al Exxon nu a comentat imediat. Dacă rafinăria de la Baytown va fi închisă, măsurile cumulate ale companiilor vor afecta o producție de peste 2,3 milioane de barili de petrol pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
uraganul laura
petrol
uraganul katrina