Vânzările de motorină ale MOL în România au crescut cu 10% anul trecut, în timp ce vânzările de benzină au fost stabile

Vânzările de motorină ale MOL în România au crescut cu 10% anul trecut, în timp ce vânzările de benzină au fost stabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2018

Vânzările de motorină (retail) ale grupului ungar MOL în România au crescut cu 10% în 2017 comparativ cu 2016, în timp ce vânzările de benzină au fost stabile, a anunțat marți grupul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net al Grupului MOL la nivel global a ajuns la 1,11 miliarde dolari, în creștere cu 18% față de anul anterior, arată raportul publicat marți, în care se precizează că grupul a realizat în 2017 cel mai mare profit din ultimii zece ani, scrie News.ro.

De asemenea, Grupul MOL a realizat un rezultat operațional (Clean CCS EBITDA) de 2,45 miliarde dolari datorită contribuțiilor mai mari din partea tuturor diviziilor de business.

Raportul Curții de Conturi pe 2016: Peste 21.000 de abateri constatate și erori contabile de 9,5 miliarde euro CITEȘTE ȘI Raportul Curții de Conturi pe 2016: Peste 21.000 de abateri constatate și erori contabile de 9,5 miliarde euro

”Rezultatul EBITDA al companiei MOL a crescut cu 14%, depășind detașat ținta stabilită pentru 2017 pe fondul unor performanțe financiare și operaționale remarcabile din partea tuturor diviziilor”, se arată în raport.

Cheltuielile de capital aferente activităților organice s-au ridicat la 1,04 miliarde dolari, în conformitate cu țintele recomandate mai mici, dar ușor mai mari decât în anul precedent.

Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream a fost de 854 milioane dolari, în creștere cu 26% față de 2016 din cauza prețurilor mai mari ale petrolului Brent și gazelor. Producția zilnică a fost în medie de 107.400 de barili echivalent petrol, puțin sub ținta anuală recomandată, datorită contribuțiilor scăzute provenite din Marea Britanie.

Segmentul Downstream a rămas principalul furnizor de venituri, prin realizarea a aproape jumătate din rezultatul operațional al grupului, în valoare de 1,18 miliare dolari. Segmentul și-a crescut contribuția cu 2% față de un punct de pornire deja destul de ridicat, datorită unor programe interne de eficientizare și a unui mediu extern în continuare favorabil.

Rezultatul EBITDA al segmentului Midstream (transport de gaze naturale) a crescut cu 15% față de anul trecut, ajungând la 223 milioane dolari, sprijinit puternic de volumele mai mari de gaze transportate intern, care au putut compensa modificările nefavorabile de tarife.

“Începem anul 2018 cu un avânt puternic știind că ne așteaptă decizii vitale de investiții. Anticipăm de asemenea, un rezultat EBITDA pentru acest an de aproximativ 2,2 miliarde dolari, ceea ce ne va permite finanțarea proiectelor de transformare, precum și creșterea dividendelor pentru acționarii noștri”, spune Zsolt Hernádi, președinte-director general al Grupului MOL.

Grupul MOL are operațiuni în peste 30 de țări și aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care 213 în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
benzina
motorina