Fitch a confirmat ratingul Enel la nivelul BBB+, cu perspectivă stabilă

Fitch a confirmat ratingul Enel la nivelul BBB+, cu perspectivă stabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2018

Fitch Ratings a confirmat ratingul Enel și al subsidiarei spaniole Endesa pentru datoriile pe termen lung la nivelul BBB+, cu perspectivă stabilă, decizia reflectând integrarea și diversificarea existentă la nivelul grupului italian, capacitatea conducerii de a îndeplini obiectivele stabilite și nivelul stabil și moderat al datoriilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ratingul pentru datoriile pe termen scurt a fost menținut la nivelul F2, scrie News.ro.

Decizia a mai luat în cosiderare riscurile existente în activitățile comerciale, inclusiv posibila creștere a concurenței pe segmentul operațiunilor destinate populației și concentrarea puternică pe creștere și  pe remunerarea acționarilor, se arată într-un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Fitch consideră că Enel este bine poziționată pentru actualul rating.

Hidroelectrica a relansat după un an megalicitația de retehnologizare a hidrocentralei Vidraru, contract de aproape 100 milioane euro CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a relansat după un an megalicitația de retehnologizare a hidrocentralei Vidraru, contract de aproape 100 milioane euro

Planul de afaceri actualizat al Enel pentru perioada 2018-2020 menține o atenție puternică acordată eficienței, creșterii industriale și o abordare concentrată tot mai mult pe clienți.

Grupul anticipează  o creștere a profitului EBITDA (înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării) la 17,2 miliarde de euro în 2019 și la 18,2 miliarde de euro în 2020, în condițiile în care înrăutățirea condițiilor macroeconomice va fi compensată de noi măsuri manageriale și de reglementările favorabile din America Latină.

Cheltuielile de capital au fost revizuită în urcare la 14,6 miliarde de euro, de la 13,7 miliarde de euro în planul anterior, iar flexibilitatea este un factor fundamental pentru soliditatea profilului de creditare, în opinia Fitch.

Agenția mai consideră că Enel este în fruntea tranziției către energia regenerabilă, în rândul companiilor europene de utilități, fapt confirmat de capacitatea sa de a instala noi capacități de energie regenerabilă de 2,6 GW în 2017, la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch ratings
enel