Veniturile canadienilor de la Blockchain Power Trust au urcat cu două treimi, inclusiv în contextul minării primelor criptomonede la ferma din România

Veniturile canadienilor de la Blockchain Power Trust au urcat cu două treimi, inclusiv în contextul minării primelor criptomonede la ferma din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 aug 2018

Compania canadiană de energie și minerit criptomonede Blockchain Power Trust, proprietarul parcului eolian Dorobanțu, a raportat venituri și un profit operațional în creștere după primele șase luni, inclusiv pe fondul generării primelor monede bitcoin la ferma de minerit din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Blockchain Power Trust a obținut venituri totale de 9,87 milioane de dolari canadieni (7,63 milioane dolari americani) în primul semestru, în urcare cu 61% de la 6,14 milioane de dolari canadieni în perioada similară din 2017.

Compania a produs 80.133 MWh de energie electrică, dublu comparativ cu primele șase luni ale anului trecut, veniturile din vânzarea de electricitate majorându-se de la 1,56 milioane de dolari canadieni la aproape 4 milioane de dolari canadieni.

La peste 1 an după ce a lansat un comparator de prețuri la energie, ANRE s-a gândit să-i și oblige pe furnizori să introducă în acesta oferte valabile și ferme CITEȘTE ȘI La peste 1 an după ce a lansat un comparator de prețuri la energie, ANRE s-a gândit să-i și oblige pe furnizori să introducă în acesta oferte valabile și ferme

Veniturile provenite din vânzarea certificatelor verzi au crescut cu 24%, la 5,7 milioane de dolari canadieni, în timp ce activitățile de minerit criptomonede au generat venituri de aproximativ 193.000 de dolari canadieni.

La începutul anului, Blockchain Power Trust (fosta Transeastern Power Trust) a finalizat preluarea parcului Dorobanțu, cu o capacitate de 45 MW, și a decis să își schimbe modelul de afaceri, trecând de la o companie de utilități la o operațiune de minerit criptomonede integrată pe verticală.

Compania a adus primele echipamente pentru generarea de criptomonede la ferma din România la începutul lunii martie, “producția” fiind demarată câteva luni mai târziu.

În total, canadienii au minat 22 de monede bitcoin până la finele celui de-al doilea trimestru, obținând un venit mediu per monedă de 8.720 dolari canadieni (6.637 dolari americani).

Blockchain Power Trust a raportat un profit operațional de 5,77 milione de dolari canadieni după prima jumătate a anului, o creștere de 33% față de același interval din 2017, însă a rămas pe pierdere, cu un rezultat net negativ de 2,6 milioane de dolari canadieni.

În primul semestru al anului trecut, compania a consemnat o pierdere de 2,87 milioane de dolari canadieni.

Pe lângă parcul eolian de la Dorobanțu, Blockchain Power Trust deține și operează pe piața românească mai multe instalații producătoare de energie electrică din surse regenerabile, printre care 11 microhidrocentrale și două parcuri fotovoltaice, în județele Olt și Giurgiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
blockchain power trust
rezultate
bitcoin
minerit
dorobantu
venituri