VIDEO&FOTO Cei mai înalți stâlpi de tensiune din România au fost ridicați

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2022

Compania controlată de guvern Transelectrica SA a făcut publice imagini cu una dintre cele mai dificile operațiuni tehnice din proiectul proiectul de construire a Liniei Electrice Aeriene 400 kV Cernavodă-Stâlpu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

E vorba despre traversarea Dunării pe o distanță de 2,6 kilometri, din care 1,13 kilometri deasupra apei, potrivit unui comunicat al companiei. Pentru traversarea Dunării a fost nevoie de ridicarea pe cele două maluri ale fluviului a celor mai înalți stâlpi de înaltă tensiune – 150 de metri – din întreaga infrastructură energetică națională, arată G4Media.ro.

 CONFIRMARE Gigantul italian de modă Prada a deschis în România o nouă fabrică CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Gigantul italian de modă Prada a deschis în România o nouă fabrică

Etapa traversării fluviului Dunărea a fost realizată în aproximativ trei săptămâni, inclusiv fazele pregătitoare. Este prima astfel de lucrare de inginerie electrică de mare anvergură realizată în Rețeaua Electrică de Transport din România în ultimii 35 de ani.

Mai multe imagini în galeria foto

Singura lucrare de acest tip care traversează Dunărea a fost realizată în 1987, fiind vorba despre LEA 400 kV Cernavodă – Gura Ialomiței.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
linie electrica