VIDEO Grup Servicii Petroliere a instalat prima platformă fixă de foraj din Perimetrul Ana, la peste 120 de km în largul Mării Negre

VIDEO Grup Servicii Petroliere a instalat prima platformă fixă de foraj din Perimetrul Ana, la peste 120 de km în largul Mării Negre
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2021

Compania de foraj marin Grup Servicii Petroliere (GSP), administrată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a anunțat că a instalat miercuri, la peste 120 de km în largul Mării Negre, prima platformă fixă de foraj din Perimetrul Ana.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Astăzi, 31 martie, compania românească Grup Servicii Petroliere anunță instalarea cu succes, la peste 120 de km în largul Mării Negre, a primei platforme fixe de foraj din Perimetrul Ana. Momentul este semnificativ pentru istoria exploatărilor de hidrocarburi din platforma continentală, românească, a Mării Negre dat fiind că marchează peste trei decenii de când, în mai 1987, devenea operațională prima instalație de foraj petrolier din regiune”, anunță GSP.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

După 34 de ani, compania românească GSP, în parteneriat cu dezvoltatorul BSOG, instalează prima platformă fixă care va extrage gaz din perimetrul românesc al platformei continentale a Mării Negre, scrie News.ro.

“Suntem într-un moment cheie pentru industria românească, dar și pentru sectorul energetic național. A fost nevoie să treacă 34 de ani pentru ca România să își găsească curajul, resursele și aliații pentru a dezvolta proiecte noi de exploatare în platforma continentală a Mării Negre. Etapa de astăzi din proiectul Midia Gas Development transmite cel puțin două mesaje. În primul rând, industria românească are, din nou, capacitatea de a construi proiecte mari. Proiectele de exploatare gaz din platforma românească a Mării Negre sunt sustenabile”, a declarat președintele Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu.

Jacket-ul (baza platformei) pentru platforma fixă Ana a fost fabricat la Șantierul Naval al GSP din Agigea. Instalația de 1.300 de tone măsoară 101 m înălțime, dintre care 69 m sunt sub nivelul mării. Jacket-ul va susține suprastructura platformei (topside) care se află deja construită în baza operațională GSP din Agigea și urmează să fie transportată și instalată în scurt timp.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Grup Servicii Petroliere este constructorul principal al primului proiect de dezvoltare pentru extracția de hidrocarburi noi din zona românească a Mării Negre. Toate etapele, de la design și proiectare, fabricație, transport și până la instalarea efectivă a platformei sunt efectuate, în sistem integrat, de către GSP.

Structura metalică de 1.300 de tone a fost transportată la situl de instalare din perimetrul Ana de către GSP Bigfoot 2.

”Operațiunea a fost una de complexitate ridicată, care a angajat o mare parte a flotei GSP: cea mai mare macara plutitoare din Marea Neagră, GSP Neptun, barja multifuncțională GSP Bigfoot 1, cu un echipaj de 160 de persoane, Barja de transport semi-submersibilă GSP Bigfoot 2 și mai multe nave multifuncționale suport”, spun reprezentanții GSP.

Grup Servicii Petroliere este lider regional în sectorul de servicii integrate offshore pentru industria de petrol și gaze.

Cîțu, la Bloomberg, nu este îngrijorat de deprecierea leului și se pregătește să se împrumute cu eurobonduri de pe piața externă CITEȘTE ȘI Cîțu, la Bloomberg, nu este îngrijorat de deprecierea leului și se pregătește să se împrumute cu eurobonduri de pe piața externă

Compania operează o flotă extinsă de platforme mobile de foraj offshore, nave multifuncționale de asistență și aprovizionare offshore, nave pentru construcții marine, instalare conducte submarine. Compania deține și operează cea mai puternică macara plutitoare din bazinul Mării Negre, GSP Neptun, cu o capacitate de 1.800 de tone.

Echipele GSP au fabricat, transportat, construit și instalat cel mai mare jacket cu topside din Marea Neagră, la Akcakoca în offshore-ul turcesc.

În 18 ani de existență, compania a livrat peste 65 de proiecte foraj petrolier marin în întreaga lume, a construit și instalat sute de km de conducte submarine și a gestionat proiecte integrate de la etapa de proiectare și inginerie, până la fabricație, logistică, construcții, instalare și chiar dezafectare, potrivit datelor companiei.

Pentru grupul GSP lucrează peste 2.600 de experți și specialiști din întreaga lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
grup servicii petroliere
perimetrul ana