VIDEO Prima TV: Românii fac coadă la curent ieftin

VIDEO Prima TV: Românii fac coadă la curent ieftin
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2022

Groaza de facturile uriașe la energie îi determină pe tot mai mulți români să-și schimbe furnizorul. Iar Hidroelectrica este alegerea principală, pentru că are cel mai mic preț de pe piață: 69 de bani pe kilowat. Asta în timp ce, la alți furnizori, tariful trece de 5 lei. Specialiștii explică diferența de preț uriașă: este cauzată în mare parte și de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În fiecare zi, Hidroelectrica primește peste 5.000 de cereri de la clienții casnici. Nici nu-i de mirare, cu cel mai mic tarif de pe piață, 69 de bani pe kilowat, adică sub prețul de plafonare de 80 de bani. Așa că oamenii, de teamă că vor depăși consumul pentru care se aplică plafonarea și că se vor trezi cu facturi astronomice, se mută la furnizorul de stat, arată Prima TV.

VIDEO PROFIT LIVE Alex Sicoe, proprietarul pensiunii Rural: Deocamdată, planurile noastre sunt de a medita puțin, am pus pe hold investițiile. Cred că am ajuns într-un punct OK CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alex Sicoe, proprietarul pensiunii Rural: Deocamdată, planurile noastre sunt de a medita puțin, am pus pe hold investițiile. Cred că am ajuns într-un punct OK

Hidroelectrica are deja un portofoliu de 300.000 de clienți casnici. Puțin față de marii furnizori, care au milioane de clienți. Însă intenționează să cumpere CEZ Vânzare, cu peste un milion de clienți, care ar ajuta compania să își imbunătățească sistemele de facturare.

Dacă Hidroelectrica își permite să aibă cel mai mic preț de furnizare de pe piață, alte companii au tarife începând de la 1 leu și 80 de bani pe kilowat și care care pot ajunge și la 5 lei pe kilowat.

Prețurile pe piața en-gros vor crește, spun specialiștii, așa că furnizorii încearcă să acopere de pe acum cheltuielile. În plus, și statul contribuie la aceste tarife. Este, de altfel, una dintre marile probleme ale furnizorilor de energie, care spun că s-ar putea ajunge la un blocaj financiar pe piață. Iar limitarea prețului de achiziție la 1.300 de lei îi determină pe mulți să renunțe la clienți.

Impozitarea activității de tranzacționare cu 98% creează un blocaj și pe piața importurilor. Ceea ce ar putea duce la un deficit de energie pe piața internă. Iar asta i-ar putea determina pe unii consumatori industriali să se deconecteze de la sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
curent
energie
pret