Zăcământ de mangan de o posibilă „importanță mondială”, descoperit în Coasta de Fildeș

Zăcământ de mangan de o posibilă „importanță mondială”, descoperit în Coasta de Fildeș
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2023

Un zăcământ de mangan de o posibilă „importanță mondială” a fost descoperit în nordul Coastei de Fildeș, a anunțat compania australiană Mako Gold Limited.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Rezultatele forajului realizat în acest an la Ouangolodougou „confirmă posibilitatea descoperirii (unui zăcământ) de mangan de importanță mondială”, a declarat directorul general al Mako Gold Limited, Peter Ledwidge, notează Agerpres.

Romgaz angajează directori și ingineri-șefi, după ce top-managerii au fost confirmați definitiv prin concurs CITEȘTE ȘI Romgaz angajează directori și ingineri-șefi, după ce top-managerii au fost confirmați definitiv prin concurs

Suprafața fiecăreia dintre cele două terenuri în care au fost realizate foraje până la 50 de metri adâncime este de aproximativ șapte kilometri lungime și un kilometru lățime.

Una dintre următoarele etape va consta în efectuarea „unei analize geofizice pentru evaluarea lățimii și a adâncimii” zăcământului, a adăugat Ledwidge, fără a specifica însă o dată.

„Costa de Fildeș este unul dintre cei zece producători de mangan din lume”, potrivit companiei australiene.

Conform Ministerului Minelor și Petrolului din Coasta de Fildeș, țara are patru mine unde se exploatează mangan, situate la Bondoukou (est), Guitry (sud), Kaniasso (nord-vest) și Lagnonkaha (nord).

Producția acestui metal s-a ridicat la 1.325.525 milioane de tone în decembrie 2020, în creștere cu 12,16% comparativ cu 2019.  

viewscnt
Afla mai multe despre
coasta de fildeș
mangan