Zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat în greva foamei, nemulțumiți de salarii

Zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat în greva foamei, nemulțumiți de salarii
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2017

Zeci de angajați ai Complexul Energetic Oltenia (CEO) au intrat, marți, în greva foamei, nemulțumiți de nivelul salariilor în raport cu condițiile de muncă. Oamenii susțin că producția a crescut, mulți dintre mineri au plecat, dar salariile au rămas la 1.400 – 1.700 de lei, în timp ce ale conducerii au crescut constant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Mai mult de douăzeci de angajați ai CEO au intrat, marți dimineață, în greva foamei, nemulțumiți de eșecul negocierilor avute cu reprezentanții conducerii în vederea creșterii salariilor, scrie News.ro.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldarușe, a anunțat că solicitarea sindicaliștilor este majorarea tuturor salariilor, începând cu 1 decembrie.

DOCUMENT Noile redevențe din energie. Sisteme de impozitare diferite aplicate segmentelor onshore și offshore. Neplata pe o perioadă mai mare de 6 luni atrage rezilierea contractelor de concesiune CITEȘTE ȘI DOCUMENT Noile redevențe din energie. Sisteme de impozitare diferite aplicate segmentelor onshore și offshore. Neplata pe o perioadă mai mare de 6 luni atrage rezilierea contractelor de concesiune

”Solicităm ca, din 1 decembrie, toate salariile din CEO să crească. Au plecat 4.000 de salariați, producția a crescut, nu cerem nimic, decât cotă parte din ce ni se cuvine. Nu e normal ca, în condiții de vreme extremă, să ai salarii de 1.400 – 1.700 lei, iar conducerea să aibă salarii foarte mari și să sfideze angajații”, a declarat Gabriel Căldarușe.

Acesta a afirmat că  ”interesul salariaților este ignorat” și a precizat că protestul angajaților nu va fi întrerupt decât dacă va exista certitudinea că problemele vor fi rezolvate.

În plus, Căldărușe a precizat că este posibil ca numărul protestatarilor să crească. 

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
greva