Iancu: România nu are piață de gaze, iar piața de energie este deficitar reglementată

Iancu: România nu are piață de gaze, iar piața de energie este deficitar reglementată
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 23 oct 2017

Nu există piață de gaze în România, iar piața de electricitate, fiind insuficient și greșit reglementată, a funcționat deficitar, transmițând semnale de preț eronate care au condus la o escaladare a prețurilor, a declarat Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaților și a celei de anchetă a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Iancu a susținut că sistemul energetic din România este “risipitor, neperformant, poluant și uzat moral”. “Pierdem 4 miliarde de euro anual, 25% din resurse sunt irosite”, a afirmat Iancu, la o conferință organizată de Economica.net.

Doraly vrea să se transforme într-un parc comercial de tip cash&carry și retail. Compania anunță un \ CITEȘTE ȘI Doraly vrea să se transforme într-un parc comercial de tip cash&carry și retail. Compania anunță un "nou CEO", cu această titulatură în portofoliul personal încă din luna martie, anterior la IKEA China, CEO Eurolines și Orange

“În ultimii 15 ani, producția a fost cea care a pierdut, spațiul în preț a fost ocupat de transportatori și distribuitori. Cu toate acestea, în continuare avem probleme cu întreruperile cu alimentare, ne situăm, din punct de vedere al intervențiilor, la nivelul anului 2005”, a afirmat deputatul social-democrat.

În opinia președintelui Comisiei de anchetă a ANRE, întreaga legislație din domeniul energetic ar trebui rescrisă, pentru a fi adaptată noilor evoluții tehnologice la nivel global.

În ultimul timp, Iancu s-a remarcat prin opoziția pe care a manifestat-o față de liberalizarea prețului la gaze la producători, impunând, în comisia de industrii, obligația producătorilor de a tranzacționa 70% din energia produsă pe OPCOM, operator căruia i-a rezervat un caracter monopolist. Plenul Camerei a decis în două rânduri retrimiterea raportului în vederea refacerii acestuia.

viewscnt
Afla mai multe despre
iancu
piata
gaze
electricitate