EXCLUSIV Neogen a devenit cel mai mare acționar în afacerea Citylink, preluând ultimele acțiuni ale lui Dan Boabeș

EXCLUSIV Neogen a devenit cel mai mare acționar în afacerea Citylink, preluând ultimele acțiuni ale lui Dan Boabeș
scris 25 aug 2021

Compania Neogen, controlată de Călin Fusu, a devenit cel mai mare acționar în afacerea Citylink, platformă de mobilitate inteligentă partajată, preluând pachetul de acțiuni de 4% deținut de Dan Boabeș, operațiune anunțată de Profit.ro. În urma tranzacției, Neogen a urcat la o cotă de 45% în acționariatul Concept Apps Development, administratorul Citylink, depășind compania estoniană Lomb Trading, care a rămas cu participația de 44%, conform datelor Profit.ro. În acționariat mai sunt Dan Petrescu - 3%, Emil Dăncescu - 4%, Andrei Vasilța - 2% și Igor Negru - 2%.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat la începutul anului 2019 că Neogen și Lomb Trading s-au asociat și au preluat, cu 700.000 euro, pachetul majoritar al Concept Apps Development, un startup din Ploiești care dezvoltă aplicații web și pentru telefonul mobil.

Concept Apps Development a fost înființată în septembrie 2012 de către Asociația Concept Urban – 51% și Dan-Marius Boabeș – 49%.

Fintech-ul austriac Bitpanda, având în management și o româncă, pornit ca o platformă de criptomonede, atinge o evaluare de 4,1 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Fintech-ul austriac Bitpanda, având în management și o româncă, pornit ca o platformă de criptomonede, atinge o evaluare de 4,1 miliarde de dolari

Dan Boabeș s-a retras însă acum din afacerea Citylink, vânzând restul participației, de 4%, în compania Concept Apps Development, care administrează platforma.

"Vânzarea unei afaceri este un semn că ai făcut bine ca antreprenor. Există investitori care au încredere în ceea ce ai construit și vor să dezvolte.

Tocmai am vândut ultima mea participație în Citylink. În urmă cu trei ani am avut prima discuție despre asta cu unii investitori. Am lansat 16 luni mai târziu, iar în prezent Citylink este activ în 3 țări. Sunt foarte mândru de asta și de echipa care a construit platforma.

Acum intenționez să-mi folosesc cei 20 de ani de experiență antreprenorială într-un alt proiect nou; în prezent caut idei și propuneri", este acum mesajul lui Boabeș.

Fondatorii UiPath, Daniel Dines și Marius Tîrcă - o nouă investiție CITEȘTE ȘI Fondatorii UiPath, Daniel Dines și Marius Tîrcă - o nouă investiție

EXCLUSIV Neogen a devenit cel mai mare acționar în afacerea Citylink, preluând ultimele acțiuni ale lui Dan Boabeș

El este implicat și în alte business-uri, precum SimPlus și 4mind.ro.

În vara anului trecut, Citylink a preluat itaxi, primul și cel mai mare serviciu de rezervări de taxi online din Moldova. Cele două companii aveau acționari comuni, în persoanele lui Igor Grosu și Călin Fusu (Neogen).

Ulterior, în primăvara acestui an, Citylink și-a extins acoperirea geografică și a adaugat Brașovul pe harta disponibilității serviciului, deschizând și canalul de dezvoltare în franciză.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Compania a readus în București, de la 1 aprilie, și o flotă de 850 de biciclete disponibile în sistem bike-sharing, număr dublu față de cel disponibil în 2020.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 2,4 milioane lei cu o pierdere de 3,8 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
citylink
neogen
fusu
boabes