Expo 2020 Dubai va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al Emiratelor Arabe Unite

Expo 2020 Dubai va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al Emiratelor Arabe Unite
scris 30 dec 2019

Expoziția mondială Expo 2020 Dubai va avea impact asupra economiei Emiratelor Arabe Unite pentru anul viitor, scrie publicația Arabian Business, iar evenimentul va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al EAU, în timp ce creșterea economică este preconizată să accelereze de la aproximativ 1,9% în 2019 la aproximativ 2,2% în 2020.

ICAEW, organismul de contabilitate și finanțe, anunță că Expo va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al Emiratelor Arabe Unite în 2020, scrie News.ro.

Cei mai bogați oameni din lume și-au mărit averile cu 1.200 de miliarde de dolari; Afacerile bizare sunt înfloritoare CITEȘTE ȘI Cei mai bogați oameni din lume și-au mărit averile cu 1.200 de miliarde de dolari; Afacerile bizare sunt înfloritoare

Perspectivele pentru economia Emiratelor Arabe Unite rămân promițătoare, cu o creștere economică preconizată să accelereze de la aproximativ 1,9% în 2019 la aproximativ 2,2% în 2020, potrivit noilor evaluări.

Reprezentanții ICAEW spun că Expo 2020 Dubai se așteaptă să stimuleze creșterea PIB-ului Emiratelor Unite, exceptând sectorul petrolier, la aproximativ 2,8%.

Expo 2020 Dubai ar putea atrage 25 de milioane de vizitatori.

Raportul a adăugat că autoritățile au intervenit pentru a sprijini activitățile non-petroliere ale statului. Atât Abu Dhabi, cât și Dubai pun în aplicare pachete fiscale, în timp ce rata dobânzii recent redusă de Rezerva Federală a SUA, pe care Banca Centrală a Emiratelor Unite a urmat-o, dat fiind cota dolarului, ar trebui să sprijine creșterea creditării din sectorul privat.

Cu toate acestea, aceste măsuri vor avea încă un impact semnificativ asupra activității non-petroliere a Emiratelor Unite, menționează ICAEW.

Conform ICAEW, expansiunea activității non-petroliere începe încet să genereze crearea de locuri de muncă, deși într-un ritm modest. Ocuparea forței de muncă în sectorul privat a crescut cu 1% anual în trimestrul 2, în creștere față de la doar 0,1% în primul trimestru.

În timp ce numărul total de locuri de muncă a crescut în unele sectoare, inclusiv în turism și imobiliare, a scăzut în altele, între care construcții, servicii și producție.

Cu toate acestea, deși au avut loc tranzacții imobiliare, prețurile de vânzare a locuințelor rezidențiale continuă să scadă atât în ​​Abu Dhabi, cât și în Dubai.

Raportul ICAEW a arătat că este puțin probabil ca piața să înregistreze o revenire în restul anului 2019 și în prima jumătate a anului 2020, reflectând o creștere puternică a ofertei și o cerere continuă redusă.

Însă climatul investițional rămâne pozitiv odată cu modernizarea infrastructurii.

"2019 a fost un an cu provocări pentru economiile din Orientul Mijlociu, din cauza tensiunilor geopolitice și a scăderii producției de petrol conduse de OPEC. Cu toate acestea, în ciuda prețurilor petrolului mai mici în acest an, suntem încântați să vedem semne de prelevare în economia non-petrolieră, susținută de cheltuielile guvernamentale", spune Michael Armstrong, director regional ICAEW pentru Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud (MEASA).

El afirmă că, pentru a realiza o economie mai diversificată și durabilă, guvernele regionale trebuie să rămână proactive în implementarea reformelor fiscale necesare care vizează diversificarea economică.

viewscnt
Afla mai multe despre
expo 2020
dubai