Familia fondatorului FAN Courier s-a lansat în business-ul medical: Când s-a copt ideea, am fost convins să investesc!

Familia fondatorului FAN Courier s-a lansat în business-ul medical: Când s-a copt ideea, am fost convins să investesc!
scris 27 sep 2017

Familia fondatorului FAN Courier, Felix Pătrășcanu, s-a lansat în business-ul medical, alături de unul dintre fondatorii Intermedicas. Din echipa de medici a clinicii Neuroaxis, în care a investit acum, face parte și Ioana Mîndruță, soția omului de media Lucian Mîndruță.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Clinica este deja funcțională, dar urmează să fie inaugurată oficial luna viitoare. 

Contactat de Profit.ro, Felix Pătrășcanu a arătat că aceasta este prima sa investiție în sectorul medical, un domeniu pe care nu îl cunoaște, dar în care a fost convins să investească după ce i-a fost prezentat planul de business și a observat entuziasmul medicilor fondatori.

Clinica este operată de o firmă înființată în luna februarie de medicul neurolog Dan Mitrea, unul dintre principalii specialiști care lucrează în clinică.

Tranzacție: Elvețienii de la GF Automotive cumpără Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești CITEȘTE ȘI Tranzacție: Elvețienii de la GF Automotive cumpără Eucasting Ro, cu fabrici la Pitești și Scornicești

Dan Mitrea a fondat și Intermedicas, firmă de servicii medicale de second opinion, controlată din luna februarie de medicul Wargha Enayati, fondatorul rețelei private de sănătate Regina Maria, cu 61% din acțiuni, tranzacția fiind anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

"Am fost convins de Dan Mitrea, un tânăr deosebit, care a venit la mine și mi-a spus «mă gândesc la o clinică de nișă, pe zona neurologiei». Când s-a copt ideea, mi-a propus să investesc și am fost convins de fervoarea cu care am văzut că tratează afacerea. Nu mă pricep la domeniu, dar mi-am spus că este păcat să nu investesc în acești oameni", a relatat pentru Profit.ro fondatorul FAN Courier.

La acest moment, este devreme să discute despre extinderea afacerii, așteptând consolidarea acesteia într-un interval de 2-3 ani și evaluarea impactului pe piață. Semnele sunt încurajatoare: "Într-o lună am acoperit toate cheltuielile!", spune Pătrășcanu.

Perspectiva de break-even este calculată la 3-5 ani.

Tranzacție germano-italiană pe piața de construcții din România: Baupartner cumpără Magnetti CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-italiană pe piața de construcții din România: Baupartner cumpără Magnetti

În luna martie, la o lună după înființarea firmei care operează clinica, în acționariat a intrat Cristina Pătrășcanu, soția fondatorului FAN Courier, care a preluat 30% din acțiuni. Mitrea a rămas cu 35% din titluri, restul acționarilor având 15%, respectiv 20% din titluri.

Odată cu intrarea în acționariat, Cristina Pătrășcanu a împrumutat firma cu 212.000 euro, împrumutul urmând să îi fie rambursat în 4 ani.

Felix Pătrășcanu și Cristina Pătrășcanu

Felix Pătrășcanu și Cristina Pătrășcanu

Din echipa de medici a clinicii Neuroaxis face parte și Ioana Mîndruță, soția omului de media Lucian Mîndruță.

Neuroaxis se prezintă ca fiind prima clinică integrată de neurologie din București, având 22 de medici și 7 cabinete.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. Compania a devenit din 2006 liderul pieței românești de curierat.

viewscnt
Afla mai multe despre
fan courier
patrascanu
neuroaxis