Medicii de familie de la nivelul Capitalei au primit în această perioadă de la DSP o informare cu privire la paralizia acută flască, inclusiv definiția de caz pentru PAF, astfel încât un potențial caz să poată fi observat/diagnosticat rapid. Definiția de caz trimisă medicilor de DSPMB vine ca urmare a unei adrese INSP referitoare la circulația poliovirusurilor în Europa, precum și la reîncadrarea României la risc înalt pentru importul de poliovirusuri de către OMS din cauza acoperirilor vaccinale în scădere pentru componenta polio, cât și a supravegherii polio suboptimale
Platforma Informatică de Asigurări de Sănătate (PIAS), care nu funcționează de la începutul acestei luni, a intrat în mentenanță, care va dura însă încă 7-10 zile.
Compania cehă FutureLife, ce activează în domeniul reproducerii asistate, semnează o nouă achiziție în România, preluând pachetul majoritar de acțiuni al clinicii Gynatal, din Timișoara, relevă date analizate de Profit.ro.
În ultimii ani, comportamentul consumatorilor din domeniul dermatocosmeticelor, cosmeticelor și farmaceuticelor s-a schimbat semnificativ, influențat de accesul crescut la informații, digitalizare și o preocupare sporită pentru sănătate și sustenabilitate, spune, pentru Profit.ro, Sorin Pojoca, co-fondator Synergy Therm, companie producătoare de dermatocosmetice, prezentă pe piață din 2018.
Diagnostyka, furnizor de servicii medicale din Polonia, susținut de Fondul de investiții Mid Europa Partners, și-a făcut debutul la Bursa de Valori din Varșovia.
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a investit peste 9 milioane dolari în dezvoltarea unui vaccin capabil să reducă emisiile de metan provenite de la vaci.
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, prezintă, duminică, cele mai importante proiecte strategice finanțate din bani europeni, pe care spune că vrea să le urmărească îndeaproape, precum spitalele regionale, Antibiotice Iași, Azomureș, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Cantacuzino. Ministrul anunță că urmează o săptămână discuții esențiale cu reprezentanții Comisiei Europene pentru deblocarea PNRR, un moment important pentru a obține o flexibilitate mai mare în implementarea proiectelor și a asigura succesul reformelor și investițiilor.
Dieta cu sucuri naturale din fructe și vegetale ar putea să nu ne facă mai sănătoși. Un studiu recent al Universității Northwestern, din Statele Unite, sugerează că sucurile naturale ar putea face, de fapt, contrariul. Potrivit cercetătorilor, dietele cu sucuri naturale fără fibre pot crește bacteriile din gură și intestin asociate cu inflamația. Studiul lor arată că sucurile naturale pot avea un efect dăunător asupra sănătății chiar și după numai trei zile.
Oamenii de știință de la Universitatea San Francisco (UCSF) au inițiat o abordare revoluționară a luptei împotriva cancerului prin utilizarea celulelor adipoase modificate, relatează SciTechDaily.
Un vaccin nazal pentru Covid-19 intră în studiile clinice de fază I în Statele Unite, după ce a primit autorizarea din partea Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA). Studiul va evalua siguranța și eficacitatea vaccinului de nouă generație administrat prin pulverizare nazală și inhalare.