Primul caz uman grav de gripă aviară din Statele Unite este purtător al unui virus care a suferit mutații în interiorul organismului său pentru a se adapta la tractul respirator uman, au anunțat autoritățile sanitare americane, relatează AFP.
Institutul Național de Sănătate Publică anunță primul deces confirmat cu virus gripal. Este vorba de un bărbat în vârstă de 77 ani, din județul Olt, nevaccinat anti-gripal și care a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1.
Primăria Sectorului 6 anunță pe SEAP licitație pentru construirea unui spital în Bulevardul Timișoara nr. 101E.
Nigeria a lansat un centru pentru intervenții de urgență după ce a înregistrat 190 de decese provocate de febra Lassa, o boală hemoragică virală, a anunțat agenția pentru controlul bolilor din această țară, transmite Reuters.
Donald Trump intenționează să anunțe retragerea SUA din Organizația Mondială a Sănătății, în chiar prima zi a mandatului său. Decizia ar lăsa OMS fără cea mai mare sursă a sa de finanțare, afectându-i capacitatea de a răspunde la crizele sanitare globale.
Clinica Veterinară Biovet, prima clinică veterinară particulară din București, anunță împlinirea a 30 de ani de activitate neîntreruptă, un moment istoric și o sărbătoare a tradiției în medicina veterinară.
Acțiunile Novo Nordisk (NOVOB.DK) pierd 20% după ce gigantul farmaceutic, cunoscut pentru medicamentele sale pentru obezitate Ozempic și Wegova, a publicat date dezamăgitoare din studiile clinice pentru medicamentul său experimental pentru obezitate CagriSema.
O tehnologie de fertilitate inovatoare, care utilizează celule stem pentru a ajuta un embrion să se dezvolte în afara corpului, a dus la nașterea primului bebeluș viu.
COSMO PHARM®, unul dintre principalii jucători cu capital românesc și cu o tradiție de peste 30 de ani pe piața suplimentelor naturale, își consolidează angajamentul față de sustenabilitate prin inițiativa strategică „The Green Factory”. Proiectul demonstrează că dezvoltarea afacerii poate fi pe deplin compatibilă cu responsabilitatea ecologică.
Oamenii de știință din Australia au descoperit o modalitate pentru "a reduce la tăcere" mutațiile unor gene care cauzează cancer, informează agenția de presă Xinhua.