Medicii de familie vor putea efectua teste antigen rapide în cabinetele proprii. Cât le va deconta Guvernul

Medicii de familie vor putea efectua teste antigen rapide în cabinetele proprii. Cât le va deconta Guvernul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2021

Medicii de familie aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecției cu SARS-CoV-2, conform unei ordonanțe de urgență aprobate de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceștia vor achiziționa testele rapide antigen dintre cele care sunt cuprinse în lista aprobată de Comisia Europeană, afișată pe site-ul Ministerului Sănătății, iar pentru activitatea de testare realizată vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.

VIDEO Angajații din spitale au ieșit pe stradă pentru salarii. ”Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate” CITEȘTE ȘI VIDEO Angajații din spitale au ieșit pe stradă pentru salarii. ”Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate”

Medicii de familie, care realizează testarea rapidă au obligația raportării rezultatelor în aplicația Corona Forms, imediat după efectuarea testării, nu mai târziu de ora 24:00 a zilei în care s-a acordat serviciul.

Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum și persoanele eligibile la testare  care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puțin 48 de ore, între două testări succesive.

V-ați bucurat de compensarea scumpirii la gaze și electricitate? Mai stați puțin: Facturile celor mai mulți consumatori casnici NU vor cuprinde plafonarea și/sau compensarea prețului CITEȘTE ȘI V-ați bucurat de compensarea scumpirii la gaze și electricitate? Mai stați puțin: Facturile celor mai mulți consumatori casnici NU vor cuprinde plafonarea și/sau compensarea prețului

Acest nou serviciu medical realizat de către medicii de familie se va face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unității sanitare sau al furnizorului de servicii medicale în asistența medicală primară, în condițiile prevăzute prin ordin al ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, care se aprobă în termen de maximum 10 zile de la data intrării în vigoare a noii ordonanțe de urgență.

Finanțarea se va face de la bugetul de stat, prin transfer către Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
medic
familie
test
antigen
rapid
testare
cabinet
guvern
decontare
tarif