MedLife vrea să listeze 44% din acțiunile companiei la Bursa de Valori București

MedLife vrea să listeze 44% din acțiunile companiei la Bursa de Valori București
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 nov 2016

Liderul pieței de servicii medicale MedLife intenționează să se listeze la Bursa de Valori București. 44% din titlurile companiei vor fi puse în vânzare de fondul V4C Eastern Europe și de instituția internațională IFC, după aprobarea prospectului de listare de către autoritatea de reglementare și supraveghere a pieței de capital românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Acționarii V4C Eastern Europe  Holding V Limited (V4C) si International Finance Corporation (IFC), parte a grupului Băncii Mondiale, intenționează să vândă prin intermediul Bursei de Valori București un număr de 8,84 milioane acțiuni ale companiei de servicii medicale MedLife, reprezentând 44,00% din capitalul social, anunță un comunicat al societății postat astăzi pe portalul propriu.

Banii nu vor intra în companie, printr-o majorare de capital, iar acționarul majoritar familia Marcu nu va înstrăina niciun pachet, urmând să dețină tot 51% din titluri. Acțiunile puse în vânzare vor reprezenta ieșirea din acționariat a fondului de private equity V4C Eastern Europe, în prezent cu o deținere de 36,25% din titluri, în timp ce IFC își va lichida o parte din deținerea sa de 12,75% în Medlife. Tranzacția se va efectua după aprobarea prospectului de ofertă de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), estimată pentru sfârșitul acestui an.

Value4Capital își anunțase intenția de a ieși din acționariatul companiei încă din prima jumătate a anului trecut, dar nu reușit să-și marcheze exitul. Value4Capital a intrat în acționariatul MedLife în 2009, la acel moment sub numele de SGAM (Société Générale Asset Management).

Black Friday în sănătate: Medicover reduce cu 50% prețurile la anumite servicii cumpărate online CITEȘTE ȘI Black Friday în sănătate: Medicover reduce cu 50% prețurile la anumite servicii cumpărate online

Grupul care operează 36 de clinici, 8 spitale generaliste și specializate, 24 de laboratoare cu mai mult de 143 de puncte de colectare de analize medicale, 9 farmacii, 8 cabinete de stomatologie, deservind peste un milion de clienți în sistenul de plăți vine pe o piață românească de capital unde este o penurie de ofertă pe segmentul de servicii medicale. În principal la BVB sunt listate companii producătoare de medicamente (Antibiotice Iași, Biofarm București, Zentiva România) și lanțuri farma (Remedia Deva, Ropharma Brașov).

„Prin intermediul acestei oferte, investitorii vor avea acces la o oportunitate unică de a investi în liderul pieței private de sănătate din România și unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est”, a declarat Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administrație, potrivit comunicatului citat.

Crăciun, BCR Pensii: Fără noi listări de calitate, banii viitorilor pensionari vor fi investiți în străinătate CITEȘTE ȘI Crăciun, BCR Pensii: Fără noi listări de calitate, banii viitorilor pensionari vor fi investiți în străinătate

Oferta intermediată de un consorțiu format din Raiffeisen Bank și Wood & Company va fi adresată investitorilor instituționali și de retail din România, iar printr-un plasament privat acțiunile vor fi accesate și de investitorii din afara SUA în baza regulamentului S din legea valorilor mobiliare din Statele Unite din anul 1933.

În anul financiar încheiat la data de 31 decembrie 2015, vânzările totale ale activelor Medlife care vor fi listate la bursă însumau 391 milioane lei (88 milioane euro), cu un câștig pretaxare EBITDA de 55,7 milioane lei (12,5 milioane euro). Vânzările în primele noua luni din 2016 au însumat 361,5 milioane lei (80,80 milioane euro), cu EBITDA de 38,9 milioane lei (8,7 milioane euro).

Grupul Medlife SA mai cuprinde încă 10 firme, cifra de afaceri totală a acestora ajungând anul trecut la peste 100 de milioane de euro.

În ultimii ani, MedLife a avut un plan agresiv de extindere atât prin achiziții, cât și prin investiții de tip greenfield la nivel național, pentru a-și consolida poziția. Compania a derulat până în prezent 11 achiziții, trei dintre acestea fiind derulate în 2016.

În perspectivă, compania vrea să intensifice investițiile alocate proiectelor de achiziții. În martie, MedLife a contractat un credit în valoare de 56 milioane de euro, iar odată cu finalizarea contractării celui de al doilea credit, MedLife va avea la dispoziție un buget total de investiții de 76 milioane de euro, din care o parte importantă va fi alocată proiectelor de achiziție.

MedLife a estimat pentru acest an o cifră de afaceri cumulată în valoare 120 milioane de euro, creștere organică, existând premize ca până la finalul anului, cifra de afaceri să crească până la 130 – 150 milioane de euro, aceste din urmă cifre fiind condiționate de procesul de finalizare al tranzacțiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
bvb
bursa
listare
asf