Novavax obține aprobare pentru comercializarea vaccinului său anti-Covid în UE. Acțiunile cresc

Novavax obține aprobare pentru comercializarea vaccinului său anti-Covid în UE. Acțiunile cresc
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 20 dec 2021

Acțiunile producătorul american de vaccinuri Novavax se apreciază puternic în tranzacțiile premarket, după ce compania a anunțat că a obținut aprobarea pentru comercializarea vaccinului său anti-Covid în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, luni, acordarea unei autorizații condiționate de introducere pe piață în cazul vaccinului Nuvaxovid produs de Novavax, pentru prevenirea infecțiilor de Covid-19 la persoanele cu vârsta începând cu 18 ani.

Nuvaxovid este al cincilea vaccin recomandat în UE pentru prevenirea Covid-19.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

“Este un vaccin pe bază de proteine și, împreună cu vaccinurile deja autorizate, va sprijini campaniile de vaccinare din statele membre ale UE în timpul unei faze cruciale a pandemiei”, potrivit EMA.

Acțiunile Novavax s-au apreciat cu până la 10% în tranzacțiile premarket în urma informațiilor, după un avans de 11,50% consemnat vineri.

Potrivit rezultatelor studiilor clinice, derulate pe un eșantion de peste 45.000 de persoane, vaccinul Nuvaxovid a demonstrat o eficacitate de aproximativ 90% în reducerea numărului de cazuri simptomatice de Covid-19 după 7 zile de la a doua doză, comparativ cu persoanele care au primit placebo.

Cu toate acestea, "există în prezent date limitate privind eficacitatea Nuvaxovid împotriva altor variante îngrijorătoare, inclusiv omicron", a precizat EMA.

viewscnt
Afla mai multe despre
novavax
nuvaxovid
autorizatie ue
agentia europeana pentru medicamente
ema
vaccin covid
covid-19
pandemie
coronavirus