Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2024

Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice și la servicii de confirmare a diagnosticului, conform unei hotărâri aprobate în ședința Guvernului.

Odată diagnosticați cu o formă de cancer, acești pacienți sunt tratați gratuit în cadrul Programului Național de Oncologie, se arată într-un comunicat al Executivului.

Urmărește-ne și pe Google News
NASA, Mobileye, WPP, Grab, PepsiCo, Indiegogo și multi alții vin la Techsylvania - cel mai important eveniment de business și tehnologie din Europa de Est CITEȘTE ȘI NASA, Mobileye, WPP, Grab, PepsiCo, Indiegogo și multi alții vin la Techsylvania - cel mai important eveniment de business și tehnologie din Europa de Est
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Totodată, persoanele neasigurate vor beneficia de aceleași servicii ca persoanele asigurate în vederea testării pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C și la gravidă virusul HIV.

Hotărârea modifică HG nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, scrie Agerpres.

"Actul normativ vizează continuarea implementării Planului național de prevenire și combatere a cancerului în România, modificările aduse vizând asigurarea accesului persoanelor neasigurate la servicii necesare pentru depistarea precoce a afecțiunilor oncologice și la servicii de confirmare a diagnosticului, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile clinice, la nivelul asistenței medicale ambulatorii de specialitate pentru specialitățile paraclinice și la nivelul asistenței medicale spitalicești. Odată diagnosticați cu o formă de cancer, acești pacienți sunt tratați gratuit în cadrul Programului Național de Oncologie", reiese din comunicat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
oncologie
guvern
analize