Statele Unite declară epidemia variolei maimuței urgență de sănătate publică

Statele Unite declară epidemia variolei maimuței urgență de sănătate publică
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2022

Statele Unite declară epidemia variolei maimuței (”monkeypox”) o urgență de sănătate publică, o decizie care urmează să permită o deblocare de fonduri, să faciliteze colectarea de date și desfășurarea unor efective suplimentare în lupta împotriva bolii, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Suntem pregătiți să ne ridicăm cu un nivel reacția împotriva viruslui și îi îndemnăm pe toți americanii să ia variola maimuței în serios și să facă ceea ce este necesar pentru a ne ajuta în lupta împotriva virusului”, anunță secretarul american al Sănătății Xavier Becerra.

HBO Max și Discovery+ se vor uni într-o singură platformă de streaming CITEȘTE ȘI HBO Max și Discovery+ se vor uni într-o singură platformă de streaming

Primele simptome ale acestei boli sunt o febră puternică, umflarea ganglionilor limfatici și o erupție cutanată asemănătoare varicelei, scrie News.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declanșat la 24 iulie cel mai înalt nivel de alertă - urgență de sănătate publică de amploare internțaională (USPPI), în vederea unei consolidări a luptei împotriva variolei maimuței.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
variola maimutei