13 membri ai Consiliului guvernatorilor BCE au depozite bancare de peste 100.000 de euro

13 membri ai Consiliului guvernatorilor BCE au depozite bancare de peste 100.000 de euro
scris 16 apr 2019

Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, se numără printre cei 13 membri ai Consiliului guvernatorilor BCE care au depozite de peste 100.000 de euro la o bancă supervizată de instituția de la Frankfurt, informează Bloomberg.

Mario Draghi se numără printre oficialii care în declarațiile de interese publicate luni au bifat o căsuță conform căreia au fonduri de peste 100.000 de euro la cel puțin o bancă. Aceste declarații de interese sunt obligatorii conform noului cod revizuit de conduită, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Marfin Bank își schimbă numele CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marfin Bank își schimbă numele

Din cei cinci colegi ai lui Draghi din comitetul executiv al BCE, Benoit Coeure, Yves Mersch și Peter Praet au declarat că au depozite bancare de peste 100.000 de euro. În plus, Praet, Mersch și vice-președintele Luis de Guindos au menționat investiții în fonduri sau acțiuni.

Șeful Bundesbank, Jens Weidmann nu a bifat căsuța referitoare la depozite bancare de peste 100.000 de euro dar a dezvăluit că are interese în două fonduri de tip ETF (Exchange Traded Fund). Guvernatorul Băncii Italiei, Ignazio Visco, și omologul său de la Banca Franței, Villeroy de Galhau, au depozite bancare de peste 100.000 de euro. De asemenea, francezul are acțiuni la compania familiei sale, producător de porțelanuri Villeroy & Boch.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliului guvernatorilor bce
mario draghi