Consiliul Patronatelor Bancare, din care fac parte cinci dintre cele mai mari bănci din România, respinge „cu fermitate” intenția guvernului de a taxa suplimentar profiturile băncilor.
Cursul valutar oficial, de referință, anunțat vineri de BNR a ajuns la 5,0453 lei pentru un euro, față de 5,0317 lei înregistrat joi.
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 7,09%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei.
Piețele de acțiuni europene au încheiat ziua de luni în scădere, influențate de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu și de evoluții negative în sectoarele financiar și chimic. Indicele paneuropean Stoxx 600 a coborât cu 0,25%, după o sesiune marcată de volatilitate și performanțe divergente între sectoare, relatează CNBC.
Compania de consultanță imobiliară Home Upgrade Group, fondată de Cristian Istrătescu, va pune la vânzare pe bursă, printr-o listare tehnică, 10% din acțiunile proprii, acțiuni ce vor fi nou emise în acest sens, relevă datele analizate de Profit.ro.
Dispariția Aedificium Banca pentru Locuințe, parte din grupul Raiffeisen România, intră pe ultima sută de metri, BNR aprobând cererea acționarilor de dizolvare a societății și ștergere a licenței. Dispariția unei bănci pe această cale este un eveniment rar în România.
Băncile mari au continuat să strângă cotă de piață anul trecut iar fuziunile în derulare în acest an vor strânge și mai mult clasamentul. Banca Transilvania rămâne lider incontestabil și se îndreaptă spre un sfert din piață, BCR crește pentru prima oară, CEC își majorează accelerat activele, în timp ce Raiffeisen Bank urcă peste ING, relevă analiza Profit.ro.
Acțiunile Băncii Transilvania și BRD au întrunit peste jumătate din activitatea de tranzacționare de la BVB.
Liderul PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, la votul de acordare a încrederii noului guvern, că PSD și-a convins partenerii de coaliție pentru a renunța la taxarea tranzacțiilor bancare.
Pentru prima dată în ultimii ani, piețele bursiere europene le-au depășit pe cele din SUA în primul semestru din 2025, o schimbare pe care analiștii o atribuie în mare măsură temerilor privind efectele politicilor comerciale ale președintelui Donald Trump și impredictibilității decizionale, transmite DPA.